Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πιπερομεζές

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 24 Ιούλιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα νόστιμο και πικάντικο σαγανάκι με πιπεριές, ντομάτα και φέτα.

Συστατικά
  • Μερικές πράσινες πιπεριές κέρατο ολόκληρες
  • Λάδι
  • 3-4 σκ. σκόρδο σε λεπτά φετάκια
  • Μισό κιλό φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. φρ. Ρίγανη
  • 1 κ.σ. ξύδι κόκκινο
  • 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1-2 τυρί φέτα χοντροτριμμένο
  • Λίγο ή πολύ μπούκοβο ή καυτερό πιπέρι
Οδηγίες
  1. Σε αρκετό λάδι τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τις πιπεριές μας να μαλακώσουν με σκεπασμένο το τηγάνι.
  2. Όταν έχουν ροδίσει ελαφρά, ανοίγουμε το καπάκι και προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη ζάχαρη , τα ξύδια, αλατοπίπερο και καυτερό . Συνεχίζουμε το ψήσιμο περίπου για 10 λεπτά περίπου ακόμα μέχρι να έχει ψηθεί η σάλτσα μας και να χυλώσει.
  3. Στο τέλος ρίχνουμε τη φέτα, κλείνουμε το καπάκι και σβήνουμε τη φωτιά.
  4. To σερβίρουμε σαν σαγανάκι, αλλά πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμαδάκι σαν μπρουσκέτες.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκες ντομάτες στο φαγητό μας, τότε ένας εύκολος τρόπος να τις ξεφλουδίσουμε είναι αυτός που σας δείχνω στις 2 φωτό. Πρώτα πλένουμε τις ντομάτες μας, τις χαράζουμε ελαφρά με ένα σταυρό στο πάνω λείο μέρος και στη συνέχεια τις ρίχνουμε σε καυτό νερό. Τις αφήνουμε 1 λεπτό και μετά με κουτάλα τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις ρίχνουμε σε λεκάνη με κρύο νερό. Σε 5 λεπτά οι ντομάτες μας είναι έτοιμες να ξεφλουδιστούν πολύ εύκολα.

Η ιδέα της Ντ. Κοχυλά να το σερβίρει πάνω σε παξιμάδια σαν μπρουσκέτες μου άρεσε πολύ, όπως και η συνταγή της.

Σχόλια
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 28 Ιούλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ποοοοο!!!!ποοοοοο!! Τι λιχουδιές είναι αυτές;
Θα το φτιάξω και εγώ !!!!!
Μεταφορά στην κορυφή