Πιπεριές γεμιστές
Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας ένα ορεκτικό που αρέσει πολύ στα τραπέζια που κάνω. Ελπίζω ν' αρέσει και σε σας !
-
8 πολύχρωμες πιπεριές
-
300 γραμμάρια gouda κομμένο σε μικρούς κύβους
-
300 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους
-
300 γραμμάρια χονδροτριμμένη φέτα
-
10 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
-
5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
-
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
-
1/3 της κούπας νερό
ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
-
3 κουταλιές της σούπας λάδι
-
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-
1 1/2 κούπα γάλα
-
λίγο αλάτι
-
λίγο μοσχοκάρυδο
-
Πλένουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές.
-
Ανακατεύουμε τα τυριά, το ζαμπόν, το μπέικον, το νερό και την κέτσαπ σ ένα σκεύος.
-
Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα των τυριών και βάζουμε σε κάθε πιπεριά μια γεμάτη κουταλιά της σούπας μπεσαμέλ.
-
Ψήνουμε τις πιπεριές στους 180 βαθμούς 1 1/2 ώρα.
-
Για να φτιάξουμε τη μπεσαμέλ, ανακατεύουμε το λάδι με το αλεύρι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε σιγά- σιγά το γάλα.
-
Όταν πήξει η μπεσαμέλ μας ρίχνουμε λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο.









