Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πιπεριές Φλωρίνης έκπληξη

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Νόστιμο πολύ, και ιδιαίτερα εμφανίσιμο πιάτο για μπουφέ ή τραπέζι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 15 πιπεριές Φλωρίνης μετρίου μεγέθους και ψωμωμένες.
  • 1 πακέτο φιλετάκια κοτόπουλου.
  • 4 μανιτάρια στρογγυλά φρέσκα .
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Πάπρικα.
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο.
  • 200ml κρέμα γάλακτος.
  • 1/2 κούπα χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες.
  • 3/4 κούπας ρεγκάτο τριμμένο.
  • Πιπέρι ,Αλάτι.
  • 5 κουταλιές λάδι.

Για την πικάντικη σάλτσα.

  • 1 κουταλιά φυτίνη με ελαιόλαδο.
  • 1 κουταλιά γεμάτη αλεύρι.
  • 2 κούπες ζωμό κότας η 1σπιτικό κύβο διαλυμένο σε καυτό νερό.
  • Ελάχιστο κόκκινο καυτερό πιπέρι.
  • 2 κουταλιές κέτσαπ η χυμό ντομάτας.
  • Αλάτι.
Οδηγίες
  1. Κάνουμε την πικάντικη σάλτσα. Ζεσταίνουμε αρκετά το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι ,ανακατεύουμε γρήγορα και ρίχνουμε τον καυτό ζωμό κότας , μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την κέτσαπ, η τον χυμό ντομάτας.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.Η σάλτσα μας πρέπει να είναι αραιή και βελουτέ αλλά να στέκεται.
  2. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τις πιπεριές, αφού έχουμε αφαιρέσει τα καπάκια και τα σπόρια και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε 5 κουταλιές λάδι, και προσθέτουμε το κρεμμύδι , και τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομματάκια. Προσθέτουμε τις χρωματιστές πιπεριές, τα πιπέρια, το αλάτι και εξακολουθούμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα σε σιγανή πάντα φωτιά . Προς το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά περίπου και να μελώσει. Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το τυρί.
  4. Ανακατεύουμε το μείγμα και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις πιπεριές , και βάζουμε τα καπάκια.Τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς με αέρα. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό.
  5. Τις σερβίρουμε ολόκληρες η κομμένες σε ροδέλες και τις περιχύνουμε με την πικάντικη σάλτσα.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία ιδέα και εμφάνιση!!!!
Σχόλιο από eleni_p , Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ νοστιμο!!
Σχόλιο από hrisag , Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μια ομορφια!!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμες οι πιπεριές!!
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 12 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Για μπουφε και μεζεδακι πολυ ωραια ιδεα
Μεταφορά στην κορυφή