Πιλάφι με καλαμαράκια, ούζο και ντομάτα
- 600γρ. καλαμαράκια μικρά
- μικρά ή μέτρια κομμένα στην μέση,
- 1 νεροπότηρο ρύζι νυχάκι ,
- 1 νεροπότηρο ντοματάκια κονκασέ,
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ,
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη,
- 1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες,
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό αρωματικό κρασί,
- 1 σφηνάκι ούζο,
- 1 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι,
- 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο,
- αλάτι, πιπέρι.
- Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια καλά, χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα σουρωτήρι να στραγγίζουν και τα αλατίζουμε.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το πράσο μαζί με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε καλά μέχρι να γυαλίσουν, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Ρίχνουμε το ρύζι κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα,σβήνουμε με το λευκό κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε και το γλυκό κόκκινο πιπέρι. Προσθέτουμε το ούζο και ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό και το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Τέλος προσθέτουμε τα ντοματάκια,ανακατεύουμε πολύ καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι και τα καλαμαράκια για 30-40 λεπτά περίπου.
- Σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.