Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1470-poutaneska0.jpg
Σπαγγέτι πουτανέσκα



Πιλάφι με καλαμαράκια, ούζο και ντομάτα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2015
none
Περιγραφή

Γρήγορο,εύκολο και νηστίσιμο φαγητό! Μια συνταγή του Ηλία Μαμαλάκη !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  • 600γρ. καλαμαράκια μικρά
  • μικρά ή μέτρια κομμένα στην μέση,
  • 1 νεροπότηρο ρύζι νυχάκι ,
  • 1 νεροπότηρο ντοματάκια κονκασέ,
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ,
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη,
  • 1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες,
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό αρωματικό κρασί,
  • 1 σφηνάκι ούζο,
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι,
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο,
  • αλάτι, πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια καλά, χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα σουρωτήρι να στραγγίζουν και τα αλατίζουμε.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το πράσο μαζί με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Τα σοτάρουμε καλά μέχρι να γυαλίσουν, προσθέτουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Ρίχνουμε το ρύζι κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα,σβήνουμε με το λευκό κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μια βράση. Αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε και το γλυκό κόκκινο πιπέρι. Προσθέτουμε το ούζο και ανακατεύουμε.
  3. Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ σε ένα φλιτζάνι νερό και το αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Τέλος προσθέτουμε τα ντοματάκια,ανακατεύουμε πολύ καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το ρύζι και τα καλαμαράκια για 30-40 λεπτά περίπου.
  4. Σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή