Πέρκα φιλέτο με πατάτες στο φούρνο
-
1 kg φιλέτο πέρκας
-
1 kg πατάτες κομμένες σε ροδέλες
-
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
-
4 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
-
4-5 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες
-
2-3 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο στο γουδί
-
χυμό από 1 λεμόνι
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
1 1/2 ποτήρι νερό ζεστό
-
λίγο θυμάρι
-
αλάτι , πιπέρι
-
Ξεπλένουμε το φιλέτο και το τοποθετούμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
-
Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει , προσθέτουμε τα κρεμμύδια έως ότου μαραθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες , το σκόρδο , το θυμάρι , το λεμόνι , το νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
-
Περιχύνουμε την σάλτσα στο ταψί με το φιλέτο πέρκας και τις πατάτες, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για περίπου 45 λεπτά







