Πένες με Σύγκλινο
-
Ένα πορτοκάλι ολόκληρο με τη φλούδα του
-
3-4 φέτες σύγκλινο
-
3 πράσα ψιλοκομμένα
-
100 ml. κρέμα γάλακτος
-
½ ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί
-
πένες μισό κιλό περίπου
-
Πιπέρια ροζ, κόκκινα, άσπρα, σε κόκκους
-
Βράζουμε το σύγκλινο με ένα ολόκληρο πορτοκάλι για 5 λεπτά
-
Το στραγγίζουμε και το κόβουμε μικρά κομματάκια
-
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν
-
Μόλις μαλακώσουν αρκετά, ρίχνουμε το σύγκλινο και το σοτάρουμε για ένα λεπτό
-
Ρίχνουμε και τα διάφορα πιπέρια μας
-
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμισθεί.
-
Ρίχνουμε στη σάλτσα την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει
-
Βράζουμε τις πένες χωρίς αλάτι, γιατί το σύγκλινο είναι αρκετά αλμυρό και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα