Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πένες με λαχανικά στο φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Τετάρτη, 26 Μάρτιος 2014
none
Περιγραφή

 

Νόστιμο καθημερινό φαγητό για όλη την οικογένεια, με λαχανικά εποχής στο φούρνο.

 

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μισό κιλό πένες ή σέλινο ψιλό
  • 1/4 λάδι
  • 250 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
  • 1 μικρό κεφάλι μπρόκολο σε φουντάκια ζεματισμένα για 3-4 λεπτά σε βραστό νερό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλ/νο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 3-4 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
  • 1,5 κ. φρέσκιες ντομάτες ή 2 κουτιά κονκασέ ψιλ/νες
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι,
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1/4 κούπας ελιές καλαμών κομμάτια
  • αρκετό φρ. βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • μισό κιλό διάφορα τυριά λευκά και κίτρινα
  • μισή κούπα τριμμένο ψωμί
Οδηγίες
  1. Σοτάρω στο λάδι τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν μαζί με τα μανιτάρια.
  2. Ρίχνω την ντομάτα, τη ζάχαρη, τις λιαστές, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζω για 10 λεπτά. Προσθέτω τις ελιές, το βασιλικό, την κρέμα γάλακτος , ανακατεύω και κατεβάζω από τη φωτιά.
  3. Βράζω τις πένες αλ ντέντε δηλ. σε λιγότερο χρόνο από αυτόν της συσκευασίας,σε αλατισμένο νερό, στραγγίζω και τις ρίχνω μέσα στη σάλτσα μαζί με τα μπρόκολα και τα μισά τυριά.Ανακατεύω απαλά να ενωθούν τα υλικά.
  4. Αδειάζω το φαγητό σε βουτυρωμένο αρκετά μεγάλο πυρέξ και στρώνω την επιφάνεια. Πασπαλίζω την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί (εγώ έριξα παρμεζάνα) και το τριμμένο στο μούλτι ψωμί.
  5. Ψήνω στους 200ο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια περίπου 20 με 30 λεπτά. Σερβίρω μετά από 5 λεπτά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Σας δείχνω πώς μπορούμε να πετύχουμε το πράσινο χρώμα στο μπρόκολό μας, 5 με 6 λεπτά βράσιμο και μετά σε παγωμένο νερό.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή