Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2798-keikportokalilait1.jpg
Κέικ πορτοκάλι light



Πεϊνιρλάκια

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Σάββατο, 09 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μικρά και νόστιμα πεϊνιρλάκια !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 120 γραμμάρια χλιαρό γάλα.
  • 100 γραμμάρια χλιαρό νερό.
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά.
  • 1/2 κιλό αλεύρι.
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη.
  • 1.κ.γλ.κοφτή αλάτι.
  • 4 κουταλιές λυωμένο φρέσκο βούτυρο.
  • 150 γραμμάρια ζαμπόν μικρά κομματάκια.
  • 150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο.
  • Βούτυρο φρέσκο 100 γραμμάρια για από πάνω.
Οδηγίες
  1. Χλιαραίνουμε το νερό και διαλύουμε σαυτό την μαγιά με την ζάχαρη και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να αφρίσει.
  2. Ανοίγουμε λακκούβα με το αλεύρι σε λεκάνη ,ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς,το αλάτι το λιωμένο βούτυρο και το γάλα χλιαρό,και ανακατεύουμε σιγά-σιγά παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι  να κάνουμε μια ζύμη μαλακή ,λεία.
  3. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και σκέπασμα σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να διπλασιαστεί.
  4. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε σαν μικρές βαρκούλες ,που τις γεμίζουμε με ζαμπόν και από πάνω κασέρι.
  5. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγη ώρα,και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά περίπου,δεν σκουραίνει το χρώμα τους.
  6. Μόλις τα βγάλουμε βάζουμε από πάνω από το καθένα, ένα μικρό κομματάκι φρέσκο βούτυρο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγονται ζεστά!Γίνονται περίπου 30-32 μικρά πεϊνιρλάκια.

Μικρασιάτικα πεϊνιρλί
Πεϊνιρλί με τυριά

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 11 Ιούλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα!!
Σχόλιο από nikol , Τρίτη, 06 Νοέμβριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ενα μεγαλο μπραβο!!!!η συνταγη ειναι τελεια και σε δοσολιγιες και σε νοστιμια!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 07 Νοέμβριος 2012
Ευχαριστώ Νικόλ!
Μεταφορά στην κορυφή