Πεϊνιρλάκια
- 120 γραμμάρια χλιαρό γάλα.
- 100 γραμμάρια χλιαρό νερό.
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά.
- 1/2 κιλό αλεύρι.
- 1 κ.γλ. ζάχαρη.
- 1.κ.γλ.κοφτή αλάτι.
- 4 κουταλιές λυωμένο φρέσκο βούτυρο.
- 150 γραμμάρια ζαμπόν μικρά κομματάκια.
- 150 γραμμάρια κασέρι τριμμένο.
- Βούτυρο φρέσκο 100 γραμμάρια για από πάνω.
- Χλιαραίνουμε το νερό και διαλύουμε σαυτό την μαγιά με την ζάχαρη και λίγο αλεύρι και το αφήνουμε να αφρίσει.
- Ανοίγουμε λακκούβα με το αλεύρι σε λεκάνη ,ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς,το αλάτι το λιωμένο βούτυρο και το γάλα χλιαρό,και ανακατεύουμε σιγά-σιγά παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να κάνουμε μια ζύμη μαλακή ,λεία.
- Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και σκέπασμα σε ζεστό μέρος και την αφήνουμε να διπλασιαστεί.
- Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε σαν μικρές βαρκούλες ,που τις γεμίζουμε με ζαμπόν και από πάνω κασέρι.
- Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγη ώρα,και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15-20 λεπτά περίπου,δεν σκουραίνει το χρώμα τους.
- Μόλις τα βγάλουμε βάζουμε από πάνω από το καθένα, ένα μικρό κομματάκι φρέσκο βούτυρο.
Τρώγονται ζεστά!Γίνονται περίπου 30-32 μικρά πεϊνιρλάκια.
Μικρασιάτικα πεϊνιρλί
Πεϊνιρλί με τυριά