Πατατοκροκέτες
- 1κ. πατάτες,
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
- άνηθο ή μάραθο κατά βούληση,
- 1 αυγό,
- αλατοπίπερο,
- 2/3 φλ. φρυγανιά τριμμένη,
- 3 κ.σ. αλεύρι + αλεύρι για το αλεύρωμα,
- λάδι για το τηγάνι.
- Βράζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
- Βάζουμε στο μούλτι τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο τα πολτοποιούμε.
- Πολτοποιούμε με πιρούνι της πατάτες,προσθέτουμε κρεμμυδάκια-άνηθο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν. Ρίχνουμε το αυγό, τη φρυγανιά και το αλεύρι να γίνει πηχτό μείγμα, να πλάθετε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.Πλάθουμε κροκέτες.
- Βάζουμε σε πιάτο αλεύρι, βπερνάμε τις κροκέτες μας από το αλεύρι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά να ροδίσουν.




