Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πατάτες τουρσί

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Δευτέρα, 10 Δεκέμβριος 2012
none
Περιγραφή

Είναι ένα ορεκτικό για μεζέ αλλά και ωραίο συνοδευτικό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  •     1 κιλο Πατάτες πολύ μικρες, περίπου 4 - 5 cm σε διάμετρο,
  •     500 ml Ελαιόλαδο
  •     1 φλιτζάνι Λάδι (ηλιέλαιο - σόγια ή άλλο λάδι)
  •     ½ φλιτζάνι Ξύδι (μηλόξυδο) η οτι αλλο εχουμε
  •     1 μεγάλο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  •     1 Πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μεγάλους κύβους (χωρίς σπόρους)
  •     5 σκορλιδες Κομενες σε ροδελες
  •     1 Δάφνη
  •     1 κουταλιά της σούπας Αλάτι και πιπέρι
  •     1 κουταλιά της σούπας Βοτανα, θυμαρι, δεντρολιβανο, μαιδανο
  •     5 ελιές πράσινες χωρις κουκούτσι κομμένες σε ροδελες
  •     1 κουταλάκι του γλυκού Ρίγανη
Οδηγίες
  1. Πλενουμε τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό με μια βούρτσα για να καθαρίσουν καλα
  2. και τις βαζουμε να βρασουν με την φλουδα τους σε αλατισμένο νερό.
  3. Αφήνουμε να κρυωσουν και με μια λεπτή οδοντογλυφίδα τις τρυπαμε, γύρο γύρο παντού ετσι για να παει μεσα η μαριναδα
  4. Βαζουμε τις πατατες σε ενα βαζο  και ριχνουμε απο πανω ολα τα υλικα, ΄ώστε οι πατάτες
  5. να καλύπτονται με το λαδι
  6.  Πριν τις σερβιρουμε πρεπει να ειναι τουλάχιστον δύο μέρες στο ψυγείο.
  7. Στην αρχή της κάθε ημέρας τις ανακατευμε λιγο η κουναμε το βαζο να ανακατωθουν τα υλικα,  1 έως 2 φορές, έτσι ώστε το μπαχαρικό που είναι στο πάτωμα, έρχεται επίσης στην κορυφή της πατάτας!
  8. Ανακατέψτε πριν το σερβίρισμα, ειδικά με ένα καθαρό, στεγνο κουτάλι.    Μπορούμε να τις κρατήσουμε κΙ ενα μήνα στο ψυγείο
Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβιρουμε για ορεκτικο η για μεζέ η σερβιρουμε κι σε ψητο κρέας που εχουμε ψήσει στα κάρβουνα.

Σχόλια
Σχόλιο από LARA LO , Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2012
μπραβο,μπραβο....πρωτοτυπο τουρσι!!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2012
Το λάδι που μας μένει δεν το πετάμε τα βάζουμε σε σαλάτες η και να κάνουμε βουτα!!!!
Αν θέλετε βάζετε περισσότερο ξύδι μεσα αυτο ειναι γούστο γεύσης
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2012
Μπορούμε να βάλουμε μεγάλες πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια;
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 17 Δεκέμβριος 2012
Ηλιαννα μου δεν το εχω φτιάξει με κομμένες πατάτες ,η πατατα για να γινει νοστιμη πρεπει να ειναι κλειστη μεσα στη φλουδα της ,αν κοπει ισως να μην γεινη τοσο πολυ καλη αλλα δωκιμασε εσυ με κομμενες και μια δωσει με την φλουδα τους ετσι ολοκληρες και να μας πεις την γνωμη σου πια σου αρεσε πιο καλα,
εγώ το φτιαχνω με μικρές πατάτες τις κανονικές δεν χρειαζετε να αγοράσουμε τις ακριβές ,διαλέγω τις μικρότερες που υπάρχουν !!
Μεταφορά στην κορυφή