Πατάτες με ρύζι της γιαγιάς Θεοδώρας
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
- 3 πατάτες μέτριες.
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι νυχάκι.
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο.
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια.
- 2 κόκκους μπαχάρι.
- 1 μικρό ξύλο κανέλα (προαιρετικά)
- 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι.
- 3 ντομάτες ώριμες σε κομματάκια.
- Αλάτι. Πιπέρι.
Οδηγίες
- Σοτάρουμε στο λάδι για λίγο τις πατάτες που τις έχουμε κόψει σε κύβους.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο,τις ντομάτες,το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι φρεσκοκομμένο , την κανέλα και λίγο βραστό νερό να σκεπάσει το φαγητό.
- Αφήνουμε να βράσει περίπου 15-20 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο. Αφαιρούμε και πετάμε την κανέλα.
- Ανακατεύουμε με προσοχή και το βράζουμε άλλα 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά ώσπου να μελώσει το ρύζι. Προσέχουμε να μην κολλήσει το φαγητό.
- Το ρύζι δεν πρέπει να παραβράσει, γι αυτό προσέχουμε το νερό στο φαγητό να μην είναι πολύ. Πάντα ελέγχουμε και το ρίχνουμε λίγο-λίγο και βραστό στην άκρη της κατσαρόλας και ποτέ επάνω στο φαγητό.
Σχόλια
Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά! μπράβο Τζένη στην γιαγιά και σε σένα που πιστά την αντιγράφεις!!!!!!!
Πατατόρυζο.....μούρλια....μόνο κανέλα δεν βάζω, αλλά θα το δοκιμάσω και με κανέλα!!!Παρόμοια κάνω και ντοματόρυζο...