Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

997-tourta .jpg
Τούρτα Αστεριών



Πατάτες γιαχνί

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 09 Μάιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Αγαπημένο φαγητό της κατσαρόλας, τώρα και στο φούρνο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 10 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε  μεγάλους κύβους.
  • 1/ 4 - Μισή κούπα λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλ/νο
  • 3 σκ. Σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 τσίλι πιπερίτσα τριμμένη (προαιρ.)
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή φρ. Δεντρολίβανο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλ/νο
  • 1 / 2 κούπα ζωμό κότας ή κρέατος ή και λαχανικών για την περίπτωση νηστείας
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες

  1. Σε ταψάκι βάζουμε τις κομμένες πατάτες με λίγο λάδι, τις ανακατεύουμε καλά και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο για μισή ώρα περίπου, να πάρουν ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.
  2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και αφήνουμε να σοταριστούν για λίγο.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, την πάπρικα, το θυμάρι ή δεντρολίβανο, το τσίλι. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας για 10 λεπτά περίπου.
  4. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και τις ψήνουμε για στους 200ο για 25 λεπτά περίπου, να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πατάτες μας.
  5. Ραντίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν θέλουμε, βάζουμε μέσα το μαϊντανό στη σάλτσα ή στο ταψί προς το τέλος του ψησίματος.
  • Προσέχουμε να ανακατεύουμε απαλά το φαγητό μας, για να μην το λιώσουμε και μόνο όταν χρειάζεται.
Σχόλια
Σχόλιο από Μαρία , Τετάρτη, 11 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
καταπληκτικη ιδεα,
φαινεται πολυ νοστιμο.
μπραβο!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από ΛΙΑΝΑ , Τετάρτη, 11 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ευκολο γρηγορο και σιγουρα πεντανοστιμο φαγητο!σιγουρα η ντοματα στο φουρνο κανει τη διαφορα.
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 12 Μάιος 2011
Mπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμ λουκάνικα σε κομμάτια ή προς το τέλος να λιώσουμε και να ρίξουμε φέτα και να συνεχίσουμε για λίγο ακόμα το ψήσιμο.
Σχόλιο από foteini13 , Πέμπτη, 12 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
nostimo kai gia kathe dexomeno sto trapezi me ola ta kala teriazei...teleio ...euge
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 12 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πεντανόστιμες!!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πατατες γιαχνι εχω χρονια να κανω,εδω το δεντρολιβανο και η καυτερη πιπερια ειναι η νοτα που κανει την διαφορα,καιρος να μπουν στο μενου.
Μεταφορά στην κορυφή