Πασχαλιάτικο τσουρέκι
- 1 φορμα πουτιγκας με καπακι
- 300 γρ αλευρι
- 150 μλ γαλα χλιαρο
- 20 γρ μαγια φρεσκα
- 50 γρ ζαχαρη
- 1 αυγο
- 1 πρεζα αλατι
- 40 γρ βουτυρο λιωμένο
- ξύσμα από πορτοκάλι
- 1 χούφτα σταφίδες
- άν θέλουμε λιγο βουτυρο για το αλειμμα της φορμα
- ςαμυγδαλα αλεσμενα για πασπαλισμα της φορμας
- ζαχαρη αχνη
- Βάζουμε τό αλεύρι σέ μία λεκάνη τού μίξερ καί κάνουμε μιά λακουβίτσα, τρίβουμε μέσα τήν μαγιά ρίχνουμε τήν ζάχαρη καί τό γάλα, ανακατεύουμε μέ τόν γάτζο τού μίξερ και ρίχνουμε και όλα τά άλλα υλικά
- Ανακατεύουμε καλά τη ζύμη, κολλάει λίγο αλλά μην τήν φοβάστε
- Αφήνουμε σέ ζεστό μέρος νά φουσκώσει γιά 45 λεπτά.
- Βουτυρώνουμε τή φόρμα καί πασπαλίζουμε μέ τό αλεσμένο αμύγδαλο
- Όταν φουσκώσει ή ζύμη , τήν ρίχνουμε μέσα στην φόρμα, πατάμε λίγο μέ αλευρωμένα χέρια γιατί κολλά λίγο
- Βάζουμε σέ ένα πυρέξ νερό και βάζουμε τό πυρεξ στο φουρνο στη μεσαια σκαρα και αναβουμε τόν φουρνο στους 180 βαθμους. Όταν ζεσταθεί καλα τοποθετουμε την φόρμα μέσα στο πυρέξ με το νερο και ψήνουμε για 1 ωρα
- Το βγαζουμε απο την φορμα και αφηνουμε να κρυωσει.
- Το πασπαλιζουμε με την αχνη και γεμίζουμε με αυγουλακια σοκολατας η και βρασμενα χρωματιστα αυγα
ΕΥΓΕ!!!!!!
Καλο Πασχα Μπιανκα!
σηγουρα θα γεινη!!και οπως ειπαμε ,η ζυμη ειναι μαλακη και κολαη στα χερια μην το φοβηθητε αυτο
ναι Βασιληκη μου ετσι θα γεινη ψηλό-καμαρωτό,αχαχα!!