Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πασχαλιάτικο τσουρέκι

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Κυριακή, 17 Απρίλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα υπέροχο τσουρέκι που φτιάχνεται σε φόρμας πουτίγκας!

Συστατικά
  • 1 φορμα πουτιγκας με καπακι
  • 300 γρ αλευρι
  • 150 μλ γαλα χλιαρο
  • 20 γρ μαγια φρεσκα
  • 50 γρ ζαχαρη
  • 1 αυγο
  • 1 πρεζα αλατι
  • 40 γρ βουτυρο λιωμένο
  • ξύσμα από πορτοκάλι
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • άν θέλουμε λιγο βουτυρο για το αλειμμα της φορμα
  • ςαμυγδαλα αλεσμενα για πασπαλισμα της φορμας
  • ζαχαρη αχνη
Οδηγίες

  1. Βάζουμε τό αλεύρι σέ μία λεκάνη τού μίξερ καί κάνουμε μιά λακουβίτσα, τρίβουμε μέσα τήν μαγιά ρίχνουμε τήν ζάχαρη καί τό γάλα, ανακατεύουμε μέ τόν γάτζο τού μίξερ και ρίχνουμε και όλα τά άλλα  υλικά
  2. Ανακατεύουμε καλά  τη ζύμη,  κολλάει   λίγο αλλά μην τήν φοβάστε
  3. Αφήνουμε σέ ζεστό μέρος νά φουσκώσει γιά 45 λεπτά.
  4. Βουτυρώνουμε τή φόρμα καί πασπαλίζουμε μέ τό αλεσμένο αμύγδαλο
  5. Όταν φουσκώσει  ή ζύμη , τήν ρίχνουμε μέσα στην φόρμα, πατάμε λίγο μέ αλευρωμένα χέρια γιατί κολλά  λίγο
  6. Βάζουμε σέ ένα πυρέξ νερό και βάζουμε τό πυρεξ στο φουρνο στη  μεσαια  σκαρα και αναβουμε τόν φουρνο στους 180 βαθμους. Όταν ζεσταθεί καλα τοποθετουμε την φόρμα μέσα στο πυρέξ με το νερο και ψήνουμε για 1 ωρα
  7. Το βγαζουμε απο την φορμα και αφηνουμε να κρυωσει.
  8.  Το πασπαλιζουμε με την αχνη και γεμίζουμε με αυγουλακια σοκολατας η και βρασμενα χρωματιστα αυγα
Σχόλια
Σχόλιο από LARA LO , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011
Τέτοιο τσουρέκι πρώτη φορά βλέπω...δεν έχω λόγια,είναι τέλειο...αριστούργημα!το ερώτημά μου είναι:τι μπορώ να κάνω εγώ που δεν έχω τέτοια φόρμα.Μπορώ να το φτιάξω σε φόρμα του κέικ σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο ή σε πυρέξ με καπάκι;
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιο!!! Πιο λαχταριστό δεν γίνεται!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αχ Μπιάνκα και εγώ την ίδια ερώτηση θα σου κάνω:))))πως θα το φτιάξω που δεν έχω τέτοια φόρμα???πως θα βγει έτσι ψηλό-καμαρωτό????
ΕΥΓΕ!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Είναι ποίημα!!!!Καλό Πάσχα, Βιανκα!!!!!!
Σχόλιο από hrisag , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ειναι τελειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλο Πασχα Μπιανκα!
Σχόλιο από marilena , Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Δεν έχω λόγια για άλλη μια φορά τα χεράκια σας κάνουν θαύματα …μήπως να το σκεφτείτε επαγγελματικά??
Σχόλιο από Bianka , Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2011
Ναι .Κοριτσια δωκιμαστε σε φορμα κεικ κανονικη και βαλτε απο πανω δυο τρια κομματια αλουμινοχαρτο και σφιξτετο καλλα να μην βγαινη ο ατμος απο μεσα
σηγουρα θα γεινη!!και οπως ειπαμε ,η ζυμη ειναι μαλακη και κολαη στα χερια μην το φοβηθητε αυτο
ναι Βασιληκη μου ετσι θα γεινη ψηλό-καμαρωτό,αχαχα!!
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2011
Η φωτογραφία από τη Lara Lo που έφτιαξε τη συνταγή.

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή