Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πασχαλιάτικη τούρτα

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2013 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μια νόστιμη τούρτα στολισμένη με φλωρεντίνες!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  •    300 γρ Αλεύρι, σκληρο 550
  •    3 κουταλάκι Μπέικιν πάουντερ
  •    45 γρ Κακάο σε σκόνη
  •    250 γρ Ζάχαρη
  •    1 1/2 φακελακι Βανίλια
  •    6 αυγα
  •    225 γρ Βούτυρο λιωμένο
  •    190 ml Βουτυρόγαλα

  για την γέμιση

  •    250 γρ Βούτυρο
  •    400 γρ Γλυκόπικρη κουβερτουρα
  •    400 ml κρεμα γαλακτος
  •    150 γρ Κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη,
  •    γιατο στολισμα φτιαχνουμε αν θελουμε   φλορεντινα συνταγη εδώ,   τα κόβουμε σε τριγωνα
Οδηγίες
  1. Βουτυρωνουμε μια φορμα και πασπαλιζουμε με τριμενο παξιμαδι.   Αναβουμε το φουρνο στους 180 βαθμους.
  2. Φτιαχνουμε το κεικ. Κοσκινιζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο σε ένα μπολ , χτυπαμε το βουτυρο με την ζαχαρη καλα,   ριχνουμε τα αυγα και μετα το βουτυρογαλο,και το αλευρι.   Χτυπαμε για λιγο αλλα καλα ,να ενωθουν τα υλικα και ριχνουμε το μειγμα στην φορμα.
  3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, κανουμε και το τεστ με το ξυλακι και    αφήνουμε να κρυωσει λιγο και το βγαζουμε απο την φορμα.   Στη συνέχεια, κόψτε δύο φορές οριζοντια
  4. Κανουμε την κρεμα:   Κοβουμε το Βούτυρο και την κουβερτουρα σε κομμάτια, βαζουμε σε μια κατσαρολα την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και το ζεσταινουμε σε χαμηλή φωτιά, και ανακατευουμε να γινει λεια,   στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσει.
  5. Βαζουμε τον εναν πατο επανω σε μια πιατελα και το στεφανι της φορμας,   ριχνουμε μεσα λιγη απο την κρεμα, σχεδον 5-6 κ,σ απλωνουμε και την βαζουμε για 20 λεπτα στο ψυγειο, μετα βαζουμε επανω τον δευτερο πατο και παλι τα ιδια παλι στο ψυγειο.
  6. Αλείφουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα την επιφάνεια και γυρω γυρω   και την στολιζουμε.

 

Σχόλια
Σχόλιο από Farfalla , Πέμπτη, 18 Απρίλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία συνταγή και απλή! θα ήθελα μόνο μια διευκρίνηση για το αλεύρι του κεικ. Είναι 300 γρ Αλεύρι απλό ΚΑΙ 550 γρ. Αλεύρι σκληρό ή μόνο 300 γρ. Αλεύρι σκληρό?
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2013
Το 550 είναι το είδος του αλευριού που θα χρησιμοποιήσεις, γιατι στη Γερμανία έτσι διακρίνουν τα διάφορα είδη αλευριού με αριθμούς.....Εσύ βάλε 300 γραμ αλεύρι σκληρό και τίποτα άλλο.
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 19 Απρίλιος 2013
Ετσι ειναι ακριβώς !!!!
Ευχαριστω Ηλιαννα για την απάντηση σου!
Μεταφορά στην κορυφή