Παστρουμαδάκια
- 1 πακέτο Φύλλο κρούστας
- Φέτες Παστρουμά κομμένες σε μπαστουνάκια
- Κασέρι ή Γραβιέρα κομμένα σε μπαστουνάκια
- Φέτα κομμένη σε μπαστουνάκια
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Κόβουμε το κάθε φύλλο κρούστας σε 3 κομμάτια βγάζοντας αντίστοιχα 3 παστρουμαδάκια. Για μεγαλύτερη ευκολία ανοίγουμε όλη τη συσκευασία, τη διπλώνουμε στα 3 και κόβουμε.
- Παίρνουμε το κάθε φυλλαράκι και βάζουμε : ένα μπαστουνάκι φέτα, ένα κασέρι ή γραβιέρα, ένα παστρουμά, όλα μαζί στην άκρη.
- Γυρίζουμε το τελείωμα σκεπάζοντας τη γέμιση.
- Γυρίζουμε και τα δυο πλαϊνά μέρη του φύλλου προς τα μέσα για να κλείσουμε τη γέμιση κι αρχίζουμε και τυλίγουμε προς το υπόλοιπο φύλλο, όπως κάνουμε με όλες τις φλογέρες που φτιάχνουμε, γλυκές ή αλμυρές. Εάν θέλουμε, με 2-3 σταγόνες νερό κολλάμε την άκρη του φύλλου στο υπόλοιπο.
- Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη, να βγάζουμε και να τηγανίζουμε παστρουμαδάκια όποτε θέλουμε, χωρίς να αποψυχθούν. Κατευθείαν στο καυτό λάδι.
- Ανάβουμε τη φωτιά να κάψει το λάδι και τοποθετούμε τα παστρουμαδάκια με το τελείωμα προς τα κάτω για να μην μας ανοίξουν.
- Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά για να μη μας αρπάξουν και ψήνουμε την κάθε πλευρά για δευτερόλεπτα. Προσοχή μη μας καούν.
- Ακουμπάμε τα παστρουμαδάκια σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει η περίσσεια του λαδιού.
- Σερβίρονται ζεστά, αλλά και κρύα είναι εξίσου νόστιμα. Το χειμώνα με δροσερό κρασί, το καλοκαίρι με παγωμένη μπύρα. Το δε ουζάκι είναι παντώς καιρού...
- Δεν μένουμε ποτέ στο ένα, δύο, τρία….
- Δεν βουτυρώνουμε, ούτε λαδώνουμε το φύλλο, αρκεί το λάδι του τηγανίσματος.
- Φτιάχνουμε πολλά παστρουμαδάκια, τα καταψύχουμε και τα τηγανίζουμε κατευθείαν από την κατάψυξη.
- Μας διευκολύνει πολύ αυτό για ξαφνικές επισκέψεις αλλά και για μας τους ίδιους όταν επιθυμούμε κάτι «αμαρτωλό» γιατί όπως και να το κάνουμε τηγανιτό είναι…την έχει την «αμαρτία» του…
Παρόμοια συνταγή: Πίτα Καισαρείας
εγω βαζω σαλτσουλα μεσα και κασερι οχι φετα γιατι ηδη ο παστρουμας ειναι λιγο πικαντικος απο μονος του.
ευχαριστω