Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

526-526xavai-111.jpg
Χαβανέζικη Σαλάτα



Παστίτσιο

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Κυριακή, 10 Νοέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Το κλασσικό παστίτσιο με μικρές διαφοροποιήσεις που το κάνουν ξεχωριστό!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο.
  • 750 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο.
  • 2-3 κουταλιές λάδι.
  • 5 αυγά (2 ολόκληρα και 3 κρόκους)
  • 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη.
  • 120 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο.
  • 1 λίτρο γάλα.
  • 100 γραμμάρια βούτυρο.
  • 100 γραμμάρια αλεύρι.
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού.
  • 1 κονσέρβα ντομάτας ψιλοκομμένη.
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
  • αλάτι,πιπέρι.
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί.
  • μοσχοκάρυδο,
  • 2 δαφνόφυλλα.
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 φλιτζάνι τσαγιού
  • Φρυγανιά τριμμένη.
Οδηγίες
  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  2. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι ,σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο στην συνέχεια τον κιμά και τον γυρίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, και προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και τον κύβο .Στην συνέχεια βάζουμε το αλάτι ,το πιπέρι, την ζάχαρη και τα δαφνόφυλλα. Τον μαγειρεύουμε μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του.
  3. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα, βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, και ανακατεύουμε να καβουρντιστεί καλά. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα χλιαρό, ανακατεύοντας με το σύρμα για να μην σβολιάσει. Όταν αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε μέσα αλάτι, πιπέρι ,λίγο μοσχοκάρυδο και τους τρείς κρόκους. Επίσης προσθέτουμε το 1/3 του κεφαλοτυριού.
  4. Βάζουμε στα μακαρόνια τα 3 αυγά χτυπημένα, μια χούφτα μαϊντανό ,και την φέτα τριμμένη. Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί της κουζίνας το μεγάλο, και πασπαλίζουμε τριμμένη φρυγανιά κάτω και στα τοιχώματα.
  5. Στρώνουμε στο ταψί τα μακαρόνια καλά ,παίρνουμε το 1/3 της μπεσαμέλ και το ανακατεύουμε με τον κιμά τον στρώνουμε στο ταψί ,ρίχνουμε από πάνω τον υπόλοιπο μαϊντανό και το άλλο 1/3 του κεφαλοτυριού. Στην συνέχεια με βρεγμένο κουτάλι στρώνουμε την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε από πάνω το άλλο 1/3 του κεφαλοτυριού.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 40 λεπτά η μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το φαγητό μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτό το παστίτσιο είναι συνταγή του Άκη Πετρετζίκη , έκανα μικρές αλλαγές και είναι μια πολύ καλή συνταγή.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή