Παρφέ Σοκολάτας
- 6 κρόκοι αυγών
- 150 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. μέλι
- 6 κ.σ. κακάο
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
- 20 μπισκότα τύπου Μιράντα ή Οreo σοκολάτας
- πέρλες σοκολάτας
Για την σάλτσα σοκολάτας
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 150 κρέμα γάλακτος
- Βράζουμε τη ζάχαρη με 50 γρ. νερό και συγχρόνως χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ.
- Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να γίνεται παχύ σιρόπι, αποσύρουμε από τη φωτιά Προσθέτουμε το μέλι και σιγά-σιγά ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μίξερ όπου συνεχίζουμε το χτύπημα των αυγών έως ότου φουσκώσει και κρυώσει το μείγμα.
- Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα και προσθέτουμε τις πέρλες σοκολάτας.
- Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια σε 3-4 κομμάτια , και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές από το μείγμα του παγωτού.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα σιλικόνης ή μεταλλική την οποία έχουμε στρώσει με μεμβράνη ώστε να ξεκολλήσει εύκολα μετά.
- Στο τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα, σε όλη την επιφάνια , χωρίς να ανακατέψουμε με το υπόλοιπο παγωτό ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη.
- Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε πάνω την ζεστή κρέμα.
- Ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά.
- Σερβίρουμε κατά προτίμηση, ζεστή τη σοκολάτα, παγωμένο το παρφέ.
Καλή Επιτυχία !!
ναι γιατί όχι!
Επίση μπορεί να συνοδευτεί πολύ ωραία και με γλυκό του κουταλιού βύσσινο!