Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παρφέ Σοκολάτας

recipe image
Προστέθηκε απόafroditi, Τρίτη, 18 Μάιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 6 χρήστες ψήφισαν
none
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μέλι
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • 20 μπισκότα τύπου Μιράντα ή Οreo σοκολάτας
  • πέρλες σοκολάτας

Για την σάλτσα σοκολάτας

  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 150 κρέμα γάλακτος
Οδηγίες

  1. Βράζουμε τη ζάχαρη με 50 γρ. νερό και συγχρόνως χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ.
  2. Μόλις η ζάχαρη αρχίσει να γίνεται παχύ σιρόπι,  αποσύρουμε από τη φωτιά Προσθέτουμε το μέλι και σιγά-σιγά ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μίξερ όπου συνεχίζουμε το χτύπημα των αυγών έως ότου φουσκώσει και κρυώσει το μείγμα.
  3. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα και προσθέτουμε τις πέρλες σοκολάτας.
  4. Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια σε 3-4 κομμάτια , και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές από το μείγμα του παγωτού.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα σιλικόνης ή μεταλλική την οποία έχουμε στρώσει με μεμβράνη ώστε να ξεκολλήσει εύκολα μετά.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα, σε όλη την επιφάνια , χωρίς να ανακατέψουμε με το υπόλοιπο παγωτό ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και το διατηρούμε στην κατάψυξη.
  7. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε πάνω την ζεστή κρέμα.
  8. Ομογενοποιούμε πάρα πολύ καλά.
  9. Σερβίρουμε κατά προτίμηση, ζεστή τη σοκολάτα, παγωμένο το παρφέ.

Καλή Επιτυχία !!

Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 21 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Καταπληκτικό παρφέ! Τέλειο! Μοναδικό! Μπράβο Αφροδιτούλα!
Σχόλιο από erotas , Παρασκευή, 21 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λιγουρευτό φαίνεται φαντάσου να το γευτούμε κιόλας!!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 21 Μάιος 2010
Θα μπορούσε να μπει και φυτική κρέμα ρευστή χτυπημένη σε σαντιγί;
Σχόλιο από afroditi , Παρασκευή, 21 Μάιος 2010
Εννοείς το τύπου "ερμόλ" ;
ναι γιατί όχι!
Επίση μπορεί να συνοδευτεί πολύ ωραία και με γλυκό του κουταλιού βύσσινο!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 21 Μάιος 2010
Oχι, δεν λέω αυτήν. Λέω την υγρή ιταλική την Kre torre που έχει μέσα και λίγη βανίλια και λίγη ζάχαρη.Βρίσκεται στα ψυγεία των S/M και ειναι 500 ml. Εγώ αυτήν χρησιμοποιώ σε όλα τα γλυκά μου που χρειάζονται κρέμα γάλακτος ή σαντιγί.
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 21 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιο φαίνεται!! Ωραίο, νόστιμο και πολύ εντυπωσιακό το παγωτό σου Αφροδίτη!! Κέρασμα λαχταριστό για όλες τις ώρες!
Σχόλιο από Πολυάνθη , Παρασκευή, 21 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τέλειο παγωτό και πολύ ευπαρουσίαστο!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 23 Μάιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
φανταστικο!!!!
Μεταφορά στην κορυφή