Παραδοσιακό Ρυζόγαλο
- 800 γραμμάρια νερό .
- 200 γραμμάρια γλασέ ρύζι .
- Λίγο αλάτι .
- 1 λίτρο γάλα .
- 220 γραμμάρια ζάχαρη .
- 1βανίλια .
- 1 / 2 ποτήρι νερό .
- 3κουταλιές της σούπας κόρν - φλάουρ .
- κανέλα .
- Βράζουμε το το νερό με το ρύζι που έχουμε πλύνει και λίγο αλατάκι ανακατεύοντας συνεχώς .
- Μόλις αρχίζει να τελειώνει το νερό προσθέτουμε ζεστό το γάλα και την ζάχαρη . Ανακατεύουμε συνέχεια κα το βράζουμε σε μέτρια φωτιά προσέχοντας να μην πιάσει στην κατσαρόλα , Ρίχνουμε και την βανίλια .
- Προς το τέλος προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας κορν - φλάουρ διαλυμένο σε 1 / 2 ποτήρι νερό . Βράζουμε λίγο ακόμη και το κατεβάζουμε από τη φωτιά .
- Το βάζουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα .
Για πιο σπέσιαλ γεύση μπορούμε να προσθέσουμε σταφίδες , ξύσμα πορτοκαλιού και αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροκοπανισμένα και !