Πανκέικ
- 3\4 φλιτζανιού γάλα
- 1 αυγό
- 2 κσ λιωμένο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κγ μπέικιν
- 2 κσ ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- λάδι για το τηγάνι
- Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγό και προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,τη ζάχαρη,το μπέικιν,το αλάτι και το προσθέτουμε στο μείγμα με το γάλα.Ανακατεύουμε λίγο,να βραχεί το αλεύρι.
- Σε ένα μικρό τηγανάκι,ελαφρώς βουτυρωμένο,ρίχνουμε 2 κσ από το μείγμα.Αφήνουμε να ψηθεί για 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τρυπίτσες στο πάνω μέρος της ζύμης.Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή άχνη και κανέλα ή σιρόπι της αρεσκείας μας...
Καλό είναι να έχουμε ένα πινέλο και λίγο λάδι σε μια κούπα.Πριν ρίξουμε το χυλό,αλείφουμε με λίγο λάδι το τηγάνι







