Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Παγωτό σοκολάτα λάιτ

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 29 Ιούλιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Ένα παγωτό πλούσιο σε γεύση, αλλά με λιγότερα λιπαρά!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2 κρόκους Αυγού
  • 4  Κ.σ. νερό
  • 3 Κ,σ.  ζάχαρη
  • 2 κ,σ Σιρόπι βανίλιας
  • 6  Κ,σ. γάλα με λίγα λιπαρά
  • 8  κ.γλ. μερεντα
  • 300μ γρ γιαούρτι με λιγα λιπαρά
  • 2  κ,σ. κακαο
  • 300 γρ κρεμα  γαλακτος με λιγα λιπαρα  η την φυτική
  • 10 γρ σοκολάτα για  σερβίρισμα
Οδηγίες



  1. Βάζουμε τους κρόκους με το νερο, ζαχαρη, το σιροπι και το γαλα σε μια λεκάνη. Βαζουμε την λεκανη σε μια κατσαρολα με νερο που βραζη η σε μπεν μαρι και χτυπαμε καλά με το μιξερ, ωσπου να εχουμε μια κρεμα λιγο ασπρη και κρεμωδης.
  2. Την παίρνουμε απο τη φωτια, ριχνουμε την μερεντα και χτυπαμε καλά να ενωθεί με την κρέμα. Ρίχνουμε και το γιαούρτι κα το κακάο.
  3. Χτυπαμε τη κρεμα φυτική η την κρεμα γαλακτος λαιτ, την προσθετουμε στην κρεμα και ανακατευουμε απαλα να ενωθουν .
  4. Βαζουμε τη κρεμα στη μηχανη παγωτου, οταν ειναι ετοιμη την βαζουμε σε μπολ και στη κατάψυξη.
  5. Όταν τη σερβιρουμε πασπαλιζουμε με σοκολατα  τριμμένη.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν εχουμε μηχανη παγωτου, την βαζουμε την κρεμα σε μπολ και στην κατάψυξη για 8 ώρες. Για να μην εχουμε κρυσταλλάκια  παγου στο παγωτο μας μετα απο 8 ωρες, το ξαναχτυπαμε με το μιξερ.

Παγωτό σοκολάτα

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 31 Ιούλιος 2011
Ωραία συνταγή! θα μπεί σε λίστα αναμονής!
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Λαχταριστό είναι!!
Μεταφορά στην κορυφή