Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Παγωτό πορτοκάλι

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Τρίτη, 01 Μάιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα ευωδιαστό παγωτό με φρέσκα πορτοκάλια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη.
  • 600 γραμμάρια νερό.
  • 300 γραμμάρια χυμός φρέσκων πορτοκαλιών.
  • 3 φύλλα ζελατίνας.
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού.
  • 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού για μέσα και 2 κουταλάκια για γαρνίρισμα.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε να βράσει το νερό με την ζάχαρη για λίγα λεπτά. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα προσθέτουμε στο σιρόπι.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού του πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού (1 κουτ.)
  3. Ανακατεύουμε καλά και το χτυπάμε με το μίξερ για λίγα λεπτά.
  4. Το βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.
  5. Το βγάζουμε κάθε 2 ώρες και το χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει.
  6. Το βγάζουμε από το ψυγείο 5 -10 λεπτά πριν το σερβίρουμε .Το γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη!
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 04 Μάιος 2012
Είναι πολύ γευστικό αυτό το σομπρέ πορτοκαλιού!!! Αν σερβιριστεί και σε κούπες πορτοκαλιού, θα είναι και απίθανο εμφανισιακά!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 04 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο Ειρήνη!μπράβο!!!
Και η ιδέα της Ηλιάννας πολύ καλή!!!
Σχόλιο από eleni_p , Παρασκευή, 04 Μάιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ωραίο παγωτάκι δροσερό!!!
Μεταφορά στην κορυφή