Παγωτό πορτοκάλι
- 250 γραμμάρια ζάχαρη.
- 600 γραμμάρια νερό.
- 300 γραμμάρια χυμός φρέσκων πορτοκαλιών.
- 3 φύλλα ζελατίνας.
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού.
- 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού για μέσα και 2 κουταλάκια για γαρνίρισμα.
- Βάζουμε να βράσει το νερό με την ζάχαρη για λίγα λεπτά. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνας και τα προσθέτουμε στο σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού του πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού (1 κουτ.)
- Ανακατεύουμε καλά και το χτυπάμε με το μίξερ για λίγα λεπτά.
- Το βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Το βγάζουμε κάθε 2 ώρες και το χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει.
- Το βγάζουμε από το ψυγείο 5 -10 λεπτά πριν το σερβίρουμε .Το γαρνίρουμε με ξύσμα πορτοκαλιού ανακατεμένο με λίγη ζάχαρη!
Και η ιδέα της Ηλιάννας πολύ καλή!!!