Παγωτό παρφέ
- 3 φύλλα ζελατίνας
- 4 βανίλιες
- 960 γρ.γάλα φρέσκο
- 4 και 1/2 κουταλιές κορν φλάουρ
- 3 κουτιά αλσατόπ
- 9 αυγά ολόκληρα και 24 ασπράδια
- 1 κιλό ζάχαρη
- Λίγο κονιάκ, αμύγδαλα και φρούτα
1. Βάζω το γάλα + τα 3 φλυτζάνια ζάχαρη + τα 9 αυγά στη κατατσαρόλα μέχρι το μίγμα να γίνει χλιαρό ανακατεύοντας συνέχεια.
2. Ρίχνω το κορν φλάουρ, (διαλυμένο σε λίγο από το γάλα)και τη ζελατίνη (διαλυμένη σε λίγο καυτό νερό), μέσα στο χλιαρό μίγμα και ανακατεύω μέχρι να πήξει και το αφήνω στην άκρη
3. Χτυπώ τα τα 24 ασπράδια μαρέγκα, μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη
4. Χτυπώ τα αλσατόπ σαντιγί, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο κουτί και την αφήνω
5. Όταν κρυώσει η κρέμα την ενώνω με τα ασπράδια και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά, βανίλιες, κονιάκ, την χτυπημένη σαντιγί, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και τα ψιλοκομμένα φρούτα
6. Μετά βάζω το μίγμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
Η δόση είναι αρκετά μεγάλη ,γεμίζει ένα μπωλ 4 λίτρων.
Διαβάστε το άρθρο για το παγωτό
http://www.jotis.gr/products.asp?pgid=19&mcid=30&m=17
ριξε μια ματια εδω,ελπιζω να βοηθησα ,καλη επιτυχια!!!!!!!!!!