Παγωτό με snickers και ζαχαρούχο
- 1 συσκευασία μπαρς snickers (περίπου 20 μπαρς),
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο,
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ,
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος.
- Ρίχνουμε σε μπολ τα snikers με το ζαχαρούχο και τα βάζουμε σε φούρνο μικροκυμάτων να λιώσουν για 3 λεπτά. Η τα λιώνουμε σε μπεν μαρί όπως έκανα εγώ σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με σπάτουλα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το εβαπορέ, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας να ενωθούν τα υλικά.
- Σουρώνουμε το μείγμα στο μπολ του μίξερ και κρατάμε τα φυστίκια για το τέλος, βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει 1 ώρα.
- Χτυπάμε στο μίξερ 20 λεπτά, ρίχνουμε το μείγμα σε τάπερ και βάζουμε στην κατάψυξη για μιάμιση ώρα να παγώσει.
- Βγάζουμε και χτυπάμε πάλι το παγωτό μας για άλλα 20 λεπτά, ρίχνουμε (αν θέλουμε) τα φυστίκια και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη, το αφήνουμε αρκετές ώρες ή όλη νύχτα να παγώσει.
Το πρωί θα έχετε ένα αφράτο παγωτό χωρίς κρυστάλλους, σερβίρουμε με τρούφα ή σιρόπι. Μπορούμε να συνοδεύσουμε ραβαν ί ή το κέικ μας.
Αν έχετε παγωτομηχανή θα ακολουθήσετε τις οδηγίες που έχει, εγώ το έφτιαξα χτυπώντας το στο μίξερ 3 φορές για 20 λεπτά και έγινε το ίδιο ωραίο και αφράτο. Επίσης διπλασίασα όλα τα υλικά από ότι λέει στο βίντεο.
Εδώ το βίντεο με το παγωτό φτιαγμένο με παγωτομηχανή