Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

4225-keikfraoyla.jpg
Κέικ με φράουλες



Παγωτό βερίκοκο με σάλτσα βερίκοκου

recipe image
Προστέθηκε απόΕ.Φ., Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Φρουτένιο και μοσχοβολιστό παγωτό από τα πρώτα βερίκοκα του καλοκαιριού!

Συστατικά

 

  • 1/2 κιλό βερίκοκα πολτό.
  • Χυμό από 2 λεμόνια .
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 
  • 600 γραμμάρια γάλα φρέσκο παχύ
  • Για την σάλτσα:
  • 12 βερίκοκα.
  • 1 κούπα νερό.
  • Χυμό μισού λεμονιού.
  • Άρωμα βανίλιας.
  • 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
Οδηγίες

 

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο ψυγείο 2 ώρες πριν. Χτυπάμε στο μίξερ καλά όλα μαζί τουλάχιστον 20 λεπτά.
  2. Τοποθετούμε σε ρηχό μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη, που την βάλαμε σε δυνατή θερμοκρασία. Κάθε μια ώρα χτυπάμε με το σύρμα για να αφρατέψει το μείγμα. (2-3 φορές) Σερβίρουμε με σάλτσα βερίκοκου..
  3. Για την σάλτσα :βράζουμε τα βερίκοκα με το νερό για δέκα λεπτά.Κρυώνουμε και τα περνάμε απο το μούλτι.
  4. Τα ξαναβάζουμε στην φωτιά προσθέτουμε την ζάχαρη ,το λεμόνι και σιγοβράζουμε μέχρι να πηχτώσει. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε .
  5. Στο τέλος προσθέτουμε και την βανίλια.Κρυώνουμε και περιχύνουμε το παγωτό μας!
Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται ένα ελαφρύ παγωτό που  βρήκα την συνταγή του στο ίντερνετ,πρόσθεσα εγώ την σάλτσα!

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 04 Ιούνιος 2011
Σκέτη ευωδιά θα είναι. Κι αν έβαλες αυτά τα πρωιμα βερίκοκα τα αρόρα, που ειναι ευωδιαστά , τότε θα είναι απίθανη η σάλτσα
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 04 Ιούνιος 2011
Ναι ,αυτά έβαλα μοσχοβολάνε όντως! και στην γεύση ωραία είναι!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 04 Ιούνιος 2011
Κάνουν την καλύτερη μαρμελάδα!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 25 Μάιος 2013
Στη σάλτσα πόση ζάχαρη βάζουμε; Μπορούμε αντί για μισό κιλό πολτό βερίκοκο να βάλουμε στη θέση του μαρμελάδα βερίκοκο και να τα κάνουμε παγωτό;
Σχόλιο από Ε.Φ. , Κυριακή, 26 Μάιος 2013
Δεν ξέρω πως θα είναι με μαρμελάδα ,όσο για την ζάχαρη στη σάλτσα θέλει 3/4 του φλιτζανιού.Συγνώμη για την παράλειψη.
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 26 Μάιος 2013
Διορθώθηκε, ευχαριστώ.
Σχόλιο από Λίλα Ξ. , Τετάρτη, 19 Ιούνιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ειρήνη θα το φτιάξω οπωσδήποτε το παγωτό σου, δείχνει καταπληκτικό!!!!
Μου αρέσει που δεν βάζεις κρέμα γάλακτος στο παγωτό, θα είναι σίγουρα ελαφρύτερο!!
Σχόλιο από Ε.Φ. , Τετάρτη, 19 Ιούνιος 2013
Λίλα ,είναι καλή, νόστιμη και ελαφριά συνταγή!Καλή επιτυχία να έχεις!
Μεταφορά στην κορυφή