Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Cisco Certified Design Associate
angeleena 3.12.2019 8:51
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2124-pastampiskota1.jpg
Πάστα με μπισκότα



Ονειρεμένο τσουρέκι της Σοφίας

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Παρασκευή, 16 Ιανουάριος 2015
none
Περιγραφή

  Για όσους και όσες θέλουν ένα ιδιαίτερο τσουρέκι!

 

Συστατικά
  • ½ κ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις (προσθέτουμε στη ζύμη αν χρειασθεί και άλλο, ώστε το ζυμάρι να είναι πολύ μαλακό , αλλά να κολλάει στα χέρια λιγάκι)
  • 1/2 κούπα τσαγιού γάλα καφτό
  • 2 μεγάλες κ.σ. φυτίνη ανακατεύοντας για να λυώσει το βούτυρο
  • 1/2 φλ/να του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 και 1/2 κούπ. ζάχαρη (αν σας αρέσει γλυκύτερο στη συνέχεια δοκιμάζοντας το ζυμάρι προσθέτετε ακομα λίγο).
  • λίγο κακουλε, μαχλέπι, μστίχα κ΄τριμμένο πορτοκάλι
  • 1 αυγό (κρατείστε από τον κρόκο λιγάκι για το άλειμμα+νεράκι)
  • νουτελα ΙΟΝ ή ότι έχετε σε νουτέλα
  • ΠΡΟΖΥΜΙ
  • 1 Κούπα ζεστό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ ζάχαρη
Οδηγίες
  1. Σε μιά κούπα ανακατεύουμε τα υλικά για το προζύμι σε και την τοποθετούμε σε μια ζεστή γωνιά η σε προθερμασμένο φούρνο στους 50βαθ.και το κλείνουμε. Περιμένουμε να κάνει φούσκες περίπου μισή ώρα η όσο χρειασθεί.
  2. Σε μιά λεκανίτσα ρίχνω τα υλικά, εγω το ζύμωσα στον αρτοπαρασκευαστή, βάζοντας τα υλικά με τη σειρά που τα έδωσα παραπάνω αλλά το αλεύρι τελευταίο. Το αφήνουμε να φουσκώσει.
  3. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε τρία μέρη και τ΄ ανοίγουμε σε τρία φύλλα με τη βοήθεια ενός πλάστη. Αλέιφουμε το καθένα με νουτέλα , οχι πάρα πολύ ποσότητα, μέχρι λιγο πιο μέσα απο την περίμετρο. φυσικά όχι το τελευταιο φύλλο, και αφου τοποθετήσουμε ένα ποτηρι στη μέση χωρίζουμε με ένα μαχαίρι σε ακτινες, στην αρχή τέσσερις και μετά να γίνουν καθε κομμάτι 4, σύνολο 16 κομμάτια . Παίρνουμε δυο- δύο και τα στρίβουμε δύο φορές προς τα έξω . Ενώνουμε στο κάτω μέρος και είναι έτοιμο να φουσκώσει για αλλη μιά φορά.
  4. Μετά το αυγο, προσθέτουμε και σουσάμι η κομμένα αμύγδαλα. Ψήνουμε στους 180 βαθ στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο μονο 20λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγη για τα τσουρέκια η δικη μου αν θέλετε να κάνετε πολλά είναι μπορείτε να φτιάξετε επομένως με αναλογία την συνταγή για μισό κιλό αλευρι.

Τα υλικά σας θα πρέπει να είναι όλα ζεστά σε θερμοκρασία δωματίου και παραπάνω

Η συνταγη για τα τσουρέκια η δικη μου αν θέλετε να κανετε πολλα είναι εδώ

Μερεντόψωμο αστέρι

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή