Οικογένεια των...Κύκνων

Ένα γλύκισμα για παιδικά πάρτι, ακόμα και σαν κέρασμα για την τελετή της βάπτισης των παιδιών σας !
Για τα Μακαρόν
-
2 φλιτζ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
-
2 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
-
4 ασπράδια
-
1 βανίλια
Για την κρέμα
-
3 φλιτζ. γάλα
-
1/2 φλιτζ. αλεύρι
-
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
-
3 αυγά
-
βανίλια
-
Ρίχνουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα χτυπάμε, προσθέτοντας λίγη-λίγη τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σκόνη.
-
Στη συνέχεια, βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε ένα-ένα τα ασπράδια των αβγών και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά , μέχρις ότου γίνει το μείγμα μας μαλακό.
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC.
-
Αδειάζουμε το μείγμα των μακαρόν σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρό κορνέ και φτιάχνουμε ροζέτες από τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα
-
Κατόπιν βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα μακαρόν για περίπου 15 λεπτά.
-
Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε και τα αναποδογυρίζουμε, μαζί με τη λαδόκολλα
-
Με ένα βρεγμένο πανί, βρέχουμε ελαφρά την κάτω πλευρά της λαδόκολλας, ώστε να ξεκολλήσει εύκολα από τα μακαρόν, αφήνουμε για δύο λεπτά και κατόπιν αφαιρούμε τη λαδόκολλα.
-
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλεύρι, αφού πρώτα το διαλύσουμε σε 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα, τη ζάχαρη και τα αβγά, ανακατεύοντας .
-
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα, το ρίχνουμε στην κρέμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, έως ότου δέσει η κρέμα, οπότε την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
-
Όταν γίνει χλιαρή, ρίχνουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
-
Βάζουμε τα μισά μακαρόν σε μια πιατέλα, με την ίσια τους πλευρά προς τα επάνω.
-
Στρώνουμε στην επιφάνειά τους μια κουταλιά από την κρέμα, στήνουμε το λαιμό του κύκνου και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μακαρόν
-
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
-
Τους λαιμούς των κύκνων μπορείτε να τους φτιάξετε με αμυγδαλόπαστα ή και με τη ζύμη των μακαρόν