Nόστιμο τυρένιο κοτόπουλο
Μια παραλλαγή του Μπαρδουνιώτικου κοτόπουλου σε πιο ελαφρύ , ευωδιαστό από το μαρινάρισμα .
- 1 κιλό στήθος κοτόπουλου ή 1 κοτόπουλο σε μερίδες ή κοπανάκια κοτόπουλου
- 3 κρεμμύδια σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο φέτες
- 1 κούπα κόκκινο κρασί
- 1 κουτί κονκασέ ντοματάκια ή φρέσκια ντομάτα
- Μισή κούπα λάδι
- 2 δαφνόφυλλα
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- Λίγο φρ . Θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κούπα γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα σε κύβους
- Για να μαρινάρουμε το κοτόπουλο αρχικά το βάζουμε σε μπολ και απλώνουμε πάνω του τα κρεμμύδια , το σκόρδο , τα δαφνόφυλλα , το μπαχάρι , το θυμάρι και ρίχνετε το κρασί . Το σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί 3-4 ώρες .
- Στραγγίζετε το κοτόπουλο με τα υπόλοιπα υλικά και κρατάτε τη μαρινάδα για το φαγητό .
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο , προσθέτοντας στη συνέχεια τα κρεμμύδια , το σκόρδο και τα μπαχαρικά .
- Σβήνετε με τη μαρινάδα και ρίχνετε την ντομάτα και την πάπρικα . Αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά να βράσει για μισή ώρα περίπου .
- Όταν το κοτόπουλο έχει ψηθεί , ρίχνουμε το τυρί , σκεπάζουμε το φαγητό και το κατεβάζουμε από τη φωτιά .
Αυτή η πολύ νόστιμη συνταγή είναι παραλλαγή συνταγής του Δρίσκα .
ΤΕΛΕΙΟ!!!