Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Νερατζάκι πράσινο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 25 Οκτώβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μπορεί να είναι λίγο κουραστικό αλλά το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
30 νερατζάκια
  • 30 νεραντζάκια πράσινα, προσέχουμε να είναι τρυφερά και να μην είναι πολύ σκληρά,
  • 1 κ. ζάχαρη,
  • όποιος προτιμά να είναι αρκετά γλυκά θα βάλει 1 κ. ζάχαρη στα 25 κομμάτια,
  • 2 βανίλιες,
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα λευκά ολόκληρα, προαιρετικά
  • 2 ποτήρια νερό.
Οδηγίες

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα νεράντζια μας. Με το ειδικό εργαλείο καθαρίζουμε το κέντρο από τα νεράντζια να βγούν όλα τα κουκούτσια. Τα ξανά πλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
  2. Τα μεταφέρουμε σε μεγάλη λεκάνη ή κατσαρόλα, τη γεμίζουμε νεράκι που το αλλάζουμε δυο φορές την ημέρα, πρωί-βράδυ για 8 έως 10 μέρες, μέχρι να ξεπικρίσουν καλά. Μια πικρίλα την έχουν τα πράσινα νεράντζια μην περιμένετε να φύγει τελείως!
  3. Τώρα:τα βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα ,ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νεράκι και βράζουμε έως να δέσει το σιρόπι.Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά. Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε λευκά ολόκληρα αμύγδαλα στα μικρότερα νερατζάκια, στο κέντρο τους-τρυπούλα και μετά να τα βράσουμε!!
  • Το μυστικό σε αυτό το γλυκό είναι να βράσουν καλά μέχρι να μαλακώσουν και να ξεπικρίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα,δοκιμάζοντας την 8η ημέρα το βλέπουμε αυτό!
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 28 Οκτώβριος 2011
Πολύ όμορφα είναι και ωραίες φωτό βήμα βήμα....Πόση ώρα θέλει περίπου βράσιμο το γλυκό (στο τελικό στάδιο, που το βάζεις με τη ζάχαρη);
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 28 Οκτώβριος 2011
Σε ευχαριστώ πολύ!!
Περίπου 20' θέλει βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι Ηλιάννα!!!
Σχόλιο από Bianka , Παρασκευή, 28 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ καλλο !!!!μου αρεση και εμενα!!!
μπραβο σου!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Παρασκευή, 28 Οκτώβριος 2011
Ευχαριστώ Μπιάνκα!!είσαι πολύ καλή:)
Σχόλιο από kalorine , Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote image
ποτε ειναι καλα τα νερατζακια για γλυκο?
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2011
kalorine τα νερατζάκια τα πράσινα είναι ωραία τέλος Σεπτέμβρη έως και τον Οκτώμβρη!!!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιο γλυκό του κουταλιού!! Σε ευχαριστούμε Βασιλική!!
Μεταφορά στην κορυφή