Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μυδοπίλαφο Κεραμωτής

recipe image
Προστέθηκε απόsofouleli, Σάββατο, 20 Δεκέμβριος 2014 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Πιλάφι με θαλασσινά!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1/2 κ. θαλασσινά βρασμένα απο πριν, χταπόδι, καλαμάρια, σουπιές ή μύδια ωμά (κατα προτίμηση), μπορούμε και με ένα απ αυτά.
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 3 κρεμμύδια ξερά και 2 πράσινα αν υπάρχουν
  • 2 κούπες ρύζι καρολίνα
  • 4 κούπες νερό ζεστό
  • 1/2 κ.σ. αλάτι (προσοχη γιατί μερικά θαλασσινά είναι απο μόνα τους αλμυρά)
  • πιπέρι μαύρο
  • ένα κύβο κνορ χορταρικών ,
  • μαιντανό, δυόσμο, άνιθο
  • λεμόνι
Οδηγίες
  1. Μαγειρεύουμε κατά σειρά , το κρεμμύδι μέσα στο ζεστό λάδι, θαλασσινά (αν είναι μύδια στο τέλος μόνο για πέντε λεπτά γιατί σκληραίνουν αν τα βάλουμε απ την αρχή), μυρωδικά, αλατοπίπερο , ρύζι και ανακατεύουμε για λίγο ν΄ αχνισθούν και προσθέτουμε βραστό το νερό.
  2. Σε σιγανή θερμοκρασΊα βράζουμε το πιλάφι μέχρι δοκιμάζοντας το ρύζι νάχει μαλακώσει χωρίς να λασπώσει.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν πρόκειται να φτιάξετε φρεσκα θαλασσινά εκτος το μύδι χταπόδι, σουπιά, θα πρέπει να τα προβράσετε να μαλακώσουν με τα νερά τους σε πολύ σιγανή φωτιά χωρίς να ρίξετε νερό.

Σχόλια
Σχόλιο από SORINA , Τρίτη, 23 Δεκέμβριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Με τιποτε δεν θα αλλαζα το μυδοπιλαφο Κεραμωτης!!!
Μεταφορά στην κορυφή