Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μύδια Αχνιστά

recipe image
Προστέθηκε απόBianka, Παρασκευή, 14 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή Ένα υπέροχο ορεκτικό!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κιλό μύδια
  • 30 g βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 350 ml κρασί λευκό
  • 150 ml νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού, περίπου 10 πόντους
  • 2 φύλλα δάφνης
  • λίγο σέλινο μόνο τό  πράσινο
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλατοπίπερο
Οδηγίες
  1. Καθαρίστε τα μύδια καλά  με τρεχούμενο νερό, τρίψτε με μια βούρτσα. πετάτε όσα είναι  με σπασμένo κέλυφος.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Σβήνουμε με το κρασί και νερό και προσθέστε το χυμό λεμονιού.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, φλούδα λεμονιού, το σέλινο, το θυμάρι και το άφθονο αλάτι και πιπέρι, Σιγοβράστε. για 5 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τά μύδια στην κατσαρόλα και βράζουμε γιά περίπου 10 λεπτά μέ  κλειστή κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι όλα ανοίξουν
  5. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος κουνάμε τήν κατσαρόλα κάθε λίγο και λιγάκι.
  6. Σερβίρουμε μέ ψωμί καί βούτυρο
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2011
Τι ωραίο μεζεδάκι για ουζάκι είναι αυτό; Μπράβο!
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
συμφωνω και γω,σουπερ μεζες για ουζακι!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 18 Ιανουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μύδια αγαπημένα και αυτός ο τρόπος μαγειρέματός του είναι από τους καλύτερους!
Μεταφορά στην κορυφή