Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπρόκολο με λαζάνια σουφλέ

recipe image
Προστέθηκε απόbhsaria58, Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα όμορφο πρώτο πιάτο αλλά και για κυρίως. Ίσως να είναι και ένας τρόπος για να τρώνε αυτό το τόσο θρεπτικό λαχανικό οι δύσκολοι.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 300 γρ. μπρόκολο (μόνο τις φουντίτσες)
  • 8-10 φύλλα λαζάνια
  • 2 αυγά
  • 3-4 φέτες ψιλοκομμένες μπέικον
  • 100 γραμ. τυρί Gouda (τριμμένο)
  • 100 γραμ. τυρί Emental (τριμμένο)
  • Αλάτι –Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
  • 300 ml ζεστό γάλα
Οδηγίες
  1. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για σουφλέ (ή πυρέξ). Βράζουμε για 5’λεπτά σε αλατισμένο νερό τα λαζάνια . Ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει το μπρόκολο (τις φουντίτσες) για 2 λεπτά. Το σουρώνουμε και το κρυώνουμε κάτω από κρύο νερό.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
  2. Βουτυρώνουμε το πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα να πάει παντού. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά - σιγά ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην μας καεί το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα  ρίχνουμε το γάλα ζεστό και τα αφήνουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 3 λεπτά)
  3. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και ρίχνουμε τους κρόκους, τα τυριά, αλάτι- πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το μπέικον αφού προηγουμένως το έχουμε τσιγαρίσει λίγο σε αντικολλητικό τηγάνι (άνευ λιπαρής ουσίας) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μπρόκολο και τέλος χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε ανακατεύοντας με ελαφριές κινήσεις για να ενσωματωθεί στο μίγμα του σουφλέ.
  4. Στο βουτυρωμένο μας πυρέξ στρώνουμε μια στρώση τα μισά λαζάνια, και από πάνω το μισό μίγμα του σουφλέ, πασπαλίζουμε με λίγο παρμεζάνα και στρώνουμε τα άλλα μισά λαζάνια και το υπόλοιπο σουφλέ.
  5. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε το σουφλέ για 40-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως.
Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να το βάλετε και σε ατομικά σκεύη για σουφλέ, όπως και μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας πειραματισμούς με τα τυριά. Εγώ αυτή τη φορά ανακάτεψα και φουντίτσες κουνουπιδιού.

 Εάν η κρέμα είναι σφικτή, προσθέσετε λίγο γάλα εβαπορέ ή λίγη κρέμα γάλακτος

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2011
Τι λαχταριστό είναι αυτό το σουφλέ!!!! Το γάλα, Βησαρία, είναι εβαπορέ;
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Σούπερ το σουφλέ Βησαρία!!!με πολύ ωραία υλικά!!!
Σχόλιο από hrisag , Κυριακή, 27 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εξαιρετικο ειναι ,το εχω φτιαξει παλαιοτερα,μπραβο για την συνταγη!
Σχόλιο από bhsaria58 , Τρίτη, 29 Νοέμβριος 2011
Tο γάλα που γράφω στα υλικά της συνταγής είναι φρέσκο Ηλιάννα,αλλα αν μας βγεί σφικτή η κρέμα προσθέτω εβαπορέ.
Μεταφορά στην κορυφή