Μπριζόλες Χοιρινές στα κάρβουνα
- Μπριζόλες χοιρινές μέτριου πάχους
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Λεμόνι
- Κάρβουνα
- Ανάβουμε φωτιά με ξύλα.
- Περιμένουμε να πέσουν οι φλόγες και να γίνουν τα κάρβουνα (διαφορετικά: ή ανάβουμε τα έτοιμα αγοραστά κάρβουνα, ή ανάβουμε ηλεκτρική ψηστιέρα).
- Πλένουμε και στραγγίζουμε τις μπριζόλες.
- Τις πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλάτι και τις τοποθετούμε επάνω στη σχάρα ψησίματος.
- Τις γυρίζουμε χωρίς να περιμένουμε να κάνει κρούστα από την κάθε πλευρά.
- Συνεχίζουμε το συχνό γύρισμα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να ψηθούν.
- Το συχνό γύρισμα κάνει τις μπριζόλες μαλακές, ζουμερές και νόστιμες.
- Τις τοποθετούμε στην πιατέλα, στύβουμε ένα με δυο λεμόνια, πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατίζουμε.