Μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών στο φούρνο
- 2 -3 μεγαλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδελες
- 5-6 μπριτζολες χοιρινές
- 1 πακέτο έτοιμη μπεσαμελ υπάρχει σε κουτί που θέλει μονο ζέσταμα, ειναι κάπου στα 250 γρ αν δεν έχουμε θα την αντικαταστήσουμε με κρεμα γαλακτος.
- 1- 2 κουτιά κρεμα γαλακτος
- 500 γρ μανιτάρια φρέσκα
- 1 γεμάτη κ. σ. Εστραγκόν ξηρό αν έχουμε φρέσκο λιγότερο
- Αλάτι, Πιπέρι, Μουστάρδα
- Αλείφουμε με βιτάμ η βούτυρο η οτι άλλο έχουμε ενα πυρεξ τόσο μεγάλο που να χωράει τις μπριτζολες. Βαζουμε μεσα τις ροδελες κρεμμύδι να σκεπάζουν Καλα τον πάτο του πυρεξ.
- Αλατίζουμε και πιπερωνουμε το κρέας και το βαζουμε επανω στα κρεμμυδια. Το αλείφουμε πολυ Καλα με τη μουστραδα μονο απο την επανω μερια. Το σκεπαζουμε με αλουμινοχαρτο και το τρυπαμε εδω εκεί.
- Ανάβουμε το φουρνο στην αντίσταση στους 200 βαθμούς Και ψηνουμε το κρέας για 1 ώρα. Στο διάστημα αυτο κωβουμε σε φέτες τα μανιτάρια
- Σε ενα μπολ βαζουμε την μπεσαμελ με την κρεμα γαλακτος, κοίταξε ολο αυτο να ειναι κάπου στα 500- 600 μλ. Ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι ,και το εστραγκόν ανακατεύουμε να ενωθούν Καλα. Δοκιμάζουμε απο αλάτι και πιπέρι.
- Οταν περάσει μια ώρα, βγαζουμε το πυρεξ απο το φουρνο και ρίχνουμε επανω τα κομμένα μανιτάρια. Ρίχνουμε και το μειγμα που έχουμε φτιάξει με την Ολλανδέζ και την κρεμα γαλακτος. Ψηνουμε χωρις αλουμινοχαρτο για άλλα 30-40 λεπτα
Η συνταγή είναι απο την φίλη μου Γερμανίδα Susanne Stiller