Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2900-salepi.jpg
Σαλέπι



Μπριάμ στο τηγάνι

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Τρίτη, 17 Σεπτέμβριος 2013
none
Περιγραφή

Κλασικό, αγαπημένο φαγητό που μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα
  •    5-6 μέτριες πατάτες σε φέτες,
  •    4 έως 6 κολοκυθάκια σε φέτες,ανάλογα το μέγεθός τους,
  •    4 μελιτζάνες σε φέτες.

Για τη σάλτσα:

  •    φρέσκες ντομάτες σε κυβάκια,
  •    πιπεριές σε λωρίδες,
  •    σκόρδο και κρεμμύδι σε φέτες,
  •    μαϊντανό ή δυόσμο,
  •    ρίγανη,
  •    αλατοπίπερο,
  •    1 σφηνάκι κρασί λευκό,
  •    φέτα τριμμένη,
  •    λάδι για το τηγάνι.
Οδηγίες
  1. Τηγανίζουμε πρώτα τις πατάτες, έπειτα τα κολοκυθάκια και τέλος τις μελιτζάνες .Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε καθαρό τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες χωρίς λάδι να πιουν το νερό τους, μόλις "στεγνώσουν" ρίχνουμε λίγο λάδι και τις σοτάρουμε ελαφρά μαζί με τις πιπεριές και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε μαϊντανό, ρίγανη, αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε 15 λεπτά τη σάλτσα μας.
  3. Τοποθετούμε με σειρά το μπριάμ σε πιατέλα ή σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας την φέτα απάνω (εάν θέλουμε) ή συνοδεύουμε το φαγητό μας με τυράκι της αρεσκείας μας.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Αφήστε τα λαχανικά να στραγγίξουν καλά από το λάδι σε χαρτί κουζίνας και μετά σερβίρετε. Πιστεύω πως θα το αγαπήσετε αυτό το τόσο νόστιμο φαγητό.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή