Μπράουνις καραμέλας
- 150 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
- 3\4 φλ βούτυρο
- 4 αυγά
- 2 φλ ζάχαρη
- 1 1\4 φλ αλεύρι
- βανίλιες
- 1 φλ καρύδια ψιλοκομμένα
- 400 γρ κουβερτούρα σε κομμάτια
- 450 γρ καραμέλες βουτύρου ή γάλακτος
- 1\4 φλ κρέμα γάλακτος
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί (20Χ30),με λαδόχαρτο και το βουτυρώνουμε.
- Λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί, να γίνουν απαλό μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τις βανίλιες, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα καρύδια.
- Αδειάζουμε το μισό μείγμα στο ταψί και σκορπάμε πάνω τα μισά κομματάκια σοκολάτας.
- Σε μικρά κατσαρόλα λιώνουμε τις καραμέλες με την κρέμα γάλακτος. Μόλις γίνουν ένα απαλό μείγμα, σε 5 λεπτά περίπου, αδειάζουμε πάνω από τα κομματάκια σοκολάτας.
- Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και σκορπάμε επάνω τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας.
- Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου, ώσπου να στεγνώσει η επιφάνεια του γλυκού. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί και μετά ξεφορμάρουμε .Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.




μπραβο Λαρα για την συνταγη σου
Χρυσα και εσενα γεια στα χερια σου






