Μπουγατσάκια με άρωμα μαστίχας
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας (12 φύλλα)
- ¾ κιλού γάλα φρέσκο
- ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
- 2 αυγά
- 1 κ.γλ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη ( με λίγη ζάχαρη στο μπλέντερ)
- Μισό φλιτζάνι βούτυρο καθαρό για τα φύλλα λιωμένο
- Άχνη και κανέλα
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, τη ζάχαρη με την κοπανισμένη μαστίχα και μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι , ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μια κ.σ. βούτυρο, τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε τα ταψιά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
- Παίρνουμε τα φύλλα μας και τα κόβουμε κάθετα στη μέση, τα κάνουμε μια στίβα και παίρνουμε το πάνω φύλλο, βουτυρώνουμε το μισό του και το διπλώνουμε στη μέση. Βουτυρώνουμε ξανά και στο κέντρο βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και διπλώνουμε το πιτάκι μας σαν πακέτο ,με το κλείσιμο από κάτω.
- Το ίδιο κάνουμε με το κάθε μισό φύλλο κρούστας και τα βάζουμε στο ταψί. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο, τα ψεκάζουμε με λίγο νερό και τα ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και τα ραντίζουμε με άχνη και κανέλα. Δεν τα σκεπάζουμε για να μη μας νοτίσουν
- Μπορούμε να μη βάλουμε μέσα τα αυγά ή να βάλουμε μόνο τα ασπράδια, πάλι ωραία θα γίνει.
- Βγάζει 2 ταψιά ρηχά του φούρνου μας.
- Μπορούμε να παίρνουμε από τη στίβα μας ένα – ένα φύλλο και να το δουλεύουμε, να καλύπτουμε τα υπόλοιπα με υγρή πετσέτα, για να μη μας ξεραθούν.
- Μπουγάτσα πανεύκολη
Τώρα το πρόσεξα που την φτιάχνω!:)