Μπόμπες
Ένα ρολό διαφορετικό από τα συνηθισμένα, κομμένο και ψημένο σε κομμάτια, απλά υπέροχα!
Ζύμη μπισκοτενια
- 250 γρ αλευρι
- 50 γρ ζαχαρη
- 1 τσιμπια αλατι
- 125 γρ βουτυρο σε κυβακια κομμένο
- 1 Αυγο και
- 2 κ σ κρυο νερο
Γέμιση
- 150 γρ Marziπαν( Αμυγδαλοπαστα) σε κομματάκια κομμενη
- 50 γρ αχνη ,
- 25 γρ Βουτυρο
- Μερικες σταγόνες πικραμυγδαλο, εσανς
- Σταφίδες μουλιασμενες
- Κρανα σε ρούμι η Αμαρέτο
- Μια χούφτα αμυγδαλα χωρις την φλουδα χοντροκομμένα υπάρχουν ετοιμα σε σακουλάκι
Για Ζυμη μπριζε ή τριφτη οπως την λεω εγω, θελουμε τα υλικα αυτα
- 75 γρ αλευρι
- 75 γρ ζαχαρη
- 50 γρ βουτυρο Κρυο σε κομματια
- Πρωτα ετοιμαζουμε την ζυμη την μπισκοτενια: Κανουμε μια ζυμη με τα υλικα την τυλιγουμε σε μεμβράνη και στο ψυγείο για 30 λεπτα. Βγαζουμε την ζυμη απο το ψυγείο
- Ετοιμαζουμε την τριφτη ζυμη: Με τα δαχτυλα μας τρίβουμε τα υλικα οχι ζύμωμα μονο τρίψιμο.
- Ετοιμαζουμε την γεμιση: ανακατευουμε και ζυμωνουμε ελαφρα τα υλικα ολα μαζι επανω σε μια λαδοκολα.
- Ανοιγουμε την μπισκοτενια ζυμη σε φυλλο (50 cm × 25 cm). Βαζουμε επανω την γεμιση να παει παντου. Τυλιγουμε σε φύλλο την πατάμε λιγο πολυ λιγο. Κοβουμε σε κομματια περιπου 5 πόντους φαρδιά. Βρέχουμε την Επιφάνια απο τις μπόμπες με λιγο νεράκι και βαζουμε επανω αρκετή απο την ζυμη μπριζε.
- Βαζουμε σε λαμαρίνα μια λαδόκολλα, βαζουμε επανω τα μπόμπες και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην μεσαια σχάρα στους 175 βαθμούς για 30 -35 λεπτα οχι να σκουρύνουν πολύ.
- Οταν κρυωσουν, πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη και τα βάζουμε σε κουτί για μπισκοτα, αντέχουν 15 ημέρες