Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1164-kotoules 1.jpg
Κοτούλες Αφράτες



Μπογαλάκια μελιτζάνας

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Σάββατο, 28 Ιούλιος 2012
none
Περιγραφή

Απίθανος μεζές για ουζάκι , κρασάκι ή  μπυρίτσα.

Συστατικά
  •     5 μελιτζάνες ομοιόμορφες τσακώνικες,
  •     200 γραμμάρια τυρί καπνιστό η γραβιέρα Αμφιλοχίας.
  •     4-5 φέτες ζαμπόν μπούτι κομμένες σε φέτες για τοστ.
  •     4 ντομάτες ώριμες σφιχτές ψιλοκομμένες.
  •     2 σκελίδες σκόρδο σε μικρά λεπτά φετάκια.
  •     2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα.
  •     100 γραμμάρια τριμμένο κασέρι, η κάποιο άλλο μαλακό τυρί η γραβιέρα.
  •     Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  •     Λίγο δυόσμο (προαιρετικά)
  •     1/2 κούπα λάδι .
  •     Αλάτι.    Πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και τις βάζουμε σε μπόλικο νερό με αλάτι.    Τις στραγγίζουμε τις σκουπίζουμε και τις τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο, να ροδίσουν.    Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Κόβουμε το καπνιστό τυρί σε μπαστουνάκια.    Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο, και προσθέτουμε τις ντομάτες τον μαϊντανό, τον δυόσμο,  αλάτι και πιπέρι .   Σιγοβράζουμε την σάλτσα για 10 περίπου λεπτά, να μείνει με το λάδι της.
  3. Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνας βάζουμε μια λεπτή λωρίδα ζαμπόν, ένα μπαστουνάκι από τυρί και τυλίγουμε σε ρολάκι.
  4. Βάζουμε σε ένα πυρέξ λίγη από την σάλτσα ,τα ρολάκια σε σειρές και επάνω σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
  5. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και το ξαναβάζουμε για 5 λεπτά να λιώσει το τυρί.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή