Μπισκότα αμυγδάλου
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
24 μπισκότα
- 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 80 γρ βούτυρο LURPAK
- 80 γρ. καστανή ζάχαρη
- 130 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. μπέκιν
- Λίγο Amaretto di Sarono
- Λίγη ζάχαρη λευκή για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Χτυπάμε στο μίξερ τη καστανή ζάχαρη με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αυγό, την κουβερτούρα, το Amaretto, το αλεύρι και το μπέκιν. Το μίγμα θα είναι αρκετό σφικτό!
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
- Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε αραιά στο ταψί (αφού το έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί).
- Με τα δάχτυλά μας τα μπαλάκια τα κάνουμε κυκλικά μπισκοτάκια αρκετά λεπτά. Ρίχνουμε από πάνω τους λίγη ζάχαρη λευκή και τα ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά.
Σχόλια
Η νοστιμιά στην απλότητα είναι αυτή η συνταγή!!!
πραγματι πολυ νοστιμα και πολυ ευκολα,θα τα φτιαξω .Μπραβο Μελακι!
Υπέροχα φαίνονται τα μπισκότα σου Melaki!!! Τα δε υλικά τους...σούπερ!!