Μπιφτέκια...Χαρωπά Αραπάκια
- Μισό κιλό κιμά γαλοπούλας ή κοτόπουλου από φιλέτο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 αυγό
- 2 φρυγανιές
- 1 κ.γλ. λεμόνι
- Λίγο ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλ/νο
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και τριμμένη
- 1 κ.σ. λάδι
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι και πιπέρι
- Κόβεται τον κιμά στο χασάπη ή κόβεται το φιλέτο γαλοπούλας στο μπλέντερ λίγο λίγο στη δυνατή ταχύτητα.
- Μουσκεύετε τις φρυγανιές σε νερό ή λίγο γάλα και τις στύβετε.
- Σε λεκάνη ρίχνετε τον κιμά μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε πολύ καλά.
- Αφήνετε στο ψυγείο, μισή ώρα και στη συνέχεια πλάθετε μπιφτέκια στρογγυλά όσο μεγάλα εσείς θέλετε. Τα ψήνεται στην ψηστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου.
Για παιδικά πάρτυ υπάρχει η πρόταση «χαρωπό αραπάκι»
- Κόβουμε με κουπ πατ ή ποτήρι ή πιατάκι μια φέτα ψωμί του τοστ στρογγυλό όσο είναι το μέγεθος του μπιφτεκιού. Αλείφουμε τη φέτα με μαγιονέζα ή τυρί κρέμα ή τυροκαυτερή.
- Βάζουμε πάνω το μπιφτέκι και το στολίζουμε όπως βλέπετε στη φωτογραφία με πιπεριά Φλωρίνης ψητή ή από βάζο, παντζάρι, ελιές, κρεμμυδάκι φρέσκο ή ό,τι άλλο σκεφτείτε.
Μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιήσουμε για τα «χαρωπά αραπάκια» και οποιοδήποτε κιμά θέλουμε.








