Μπιφτεκάκια της καρδιάς
Τα συγκεκριμένα μπιφτέκια τα έχω ονομάσει "της καρδιάς" γιατί όταν τα πλάθω τους δίνω σχήμα καρδιάς.
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
- 1 πράσινη πιιπεριά τριμμένη
- 1 μεγάλη ντομάτα αποφλοιωμένη και τριμμένη
- 1 αυγό
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ή 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1 κουταλιά της σούπας ούζο
- 1/3 από ένα ποτήρι νερό
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
-
Τα βάζουμε μία ώρα στο ψυγείο.
-
Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχήμα καρδιάς και τα τοποθετούμε σ ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
-
Τα ψήνουμε στο γκριλ ή στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
- Αν θέλουμε μια πιο light εκδοχή της συγκεκριμένης συνταγής μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον χοιρινό ή μοσχαρίσιο κιμά με κιμά γαλοπούλας. Επίσης μπορούμε αντί για ένα αυγό να βάλουμε δύο ασπράδια και να μη βάλουμε καθόλου λάδι.
- Γίνονται το ίδιο νόστιμα γιατί είναι τα μυρωδικά, η ντομάτα και η πιπεριά που προσθέτουν γεύση.
- Επίσης το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δε χρειάζεται να το λαδώσουμε. Δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
- Τα συνοδεύω με πατατοσαλάτα που επίσης φτιάχνω σε σχήμα καρδιάς και ροζ σάλτσα γιαουρτιού. Πιστεύω ότι μια ωραία παρουσίαση ενός πιάτου μας προδιαθέτει ευχάριστα. Άλλωστε μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις...
Μαριαντα εγω θα βαλω και τοξο στις καρδιες απο πιπερια ,θα τις ραγισω που λενε .Θα της ματωσω κατα το ημισυ και διαγωνια με κατι κοκκινο .Ευχαριστω .