Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μπιφτεκάκια της καρδιάς

recipe image
Προστέθηκε απόmarianta, Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Τα συγκεκριμένα μπιφτέκια τα έχω ονομάσει "της καρδιάς" γιατί όταν τα πλάθω τους δίνω σχήμα καρδιάς.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4 άτομα.
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
  • 1 πράσινη πιιπεριά τριμμένη
  • 1 μεγάλη ντομάτα αποφλοιωμένη και τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ή 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας ούζο
  • 1/3 από ένα ποτήρι νερό
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  2. Τα βάζουμε μία ώρα στο ψυγείο.
  3. Πλάθουμε τα μπιφτέκια σε σχήμα καρδιάς και τα τοποθετούμε σ ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  4. Τα ψήνουμε στο γκριλ ή στους 200 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Αν θέλουμε μια πιο light  εκδοχή της συγκεκριμένης συνταγής μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον χοιρινό ή μοσχαρίσιο  κιμά με κιμά γαλοπούλας. Επίσης μπορούμε αντί για ένα αυγό να βάλουμε δύο ασπράδια και να μη βάλουμε καθόλου λάδι.
  • Γίνονται το ίδιο νόστιμα γιατί είναι τα μυρωδικά, η ντομάτα και η πιπεριά που προσθέτουν γεύση.
  • Επίσης το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δε χρειάζεται να το λαδώσουμε. Δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Τα συνοδεύω με πατατοσαλάτα που επίσης φτιάχνω σε σχήμα καρδιάς και ροζ σάλτσα γιαουρτιού. Πιστεύω ότι μια ωραία παρουσίαση ενός πιάτου μας προδιαθέτει  ευχάριστα. Άλλωστε μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις...
Oι φωτογρααφίες είναι από τη Dafni που έφτιαξε τη συνταγή.
Σχόλια
Σχόλιο από ΝΤΙΝΑ , Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο και για την ιδεα ,αλλα και για τα υλικα της ζυμης ,το αποτελεσμα με αυτα πρεπει να δινει πολυ μαλακα μπιφτεκια .
Μαριαντα εγω θα βαλω και τοξο στις καρδιες απο πιπερια ,θα τις ραγισω που λενε .Θα της ματωσω κατα το ημισυ και διαγωνια με κατι κοκκινο .Ευχαριστω .
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα! Έτσι τα κάνω κι εγώ όταν τα κάνω στην πικάντικη έκδοση, δηλ. με πιπεριά και ντομάτα και αντί για ούζο βάζω 1 σφηνάκι ξύδι, για να γίνουν αφράτα!
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2009
Να προσθέσω επίσης κάτι που ξέχασα. Δοκιμάστε να τα ψήσετε στα κάρβουνα, όσοι έχετε αυτή τη δυνατότητα -προσθέτοντας ελάχιστο σκορδάκι- και θα τα "απογειώσετε"!
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 18 Σεπτέμβριος 2009
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τα καλά σας λόγια! Να είμαστε καλά να μοιραζόμαστε πολλές συνταγές πάντα απο καρδιάς!
Σχόλιο από marianta , Δευτέρα, 21 Σεπτέμβριος 2009
Ευχαριστώ πολύ Σφακιανέ! Αναμφισβήτητα η καρδιά ενός άνδρα περνάει απο το στομάχι, πόσο μάλλον όταν αυτό που του προσφέρουμε είναι από καρδιάς!
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 05 Οκτώβριος 2009
Η φωτογραφία από την Αλεξάνδρα που έφτιαξε τη συνταγή

Image and video hosting by TinyPic
Μεταφορά στην κορυφή