Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Mπαρμπούνια με κόκκινη σάλτσα και φέτα

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ελαφρύ και γρήγορο φαγητό. Γιατί τα μπαρμπούνια δε φτιάχνονται μόνο τηγανητά.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 6 μπαρμπούνια  καθαρισμένα
  • 1 φρ. Κρεμμύδι ή λίγο ξερό
  • Λίγο λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο στην πρέσα
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο ή ελάχιστο ξερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες
  • 1  κ.σ. ξύδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγη φέτα τριμμένη
Οδηγίες

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα μπαρμπούνια
  2. Στο τηγάνι σοτάρω για λίγο το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτω το σκόρδο, τη ντομάτα, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το ξύδι και αφήνουμε να ψηθεί λίγο η σάλτσα σε μέτρια φωτιά.
  4. Βάζουμε τα ψάρια πάνω στη σάλτσα.
  5. Προσθέτουμε λίγο νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοψηθούν περίπου 10 λεπτά.
  6. Λίγο πριν το τέλος,  ρίχνουμε πάνω στα ψάρια τη φέτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  7. H  φέτα είναι προαιρετική.
Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Δευτέρα, 09 Νοέμβριος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Πάρα πολύ γευστικό πιάτο. Το δε ξύδι στα ψάρια, δίνει πάντα μοναδική γεύση!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 22 Ιανουάριος 2010
Η φωτογραφία από τη Νάνα που έκανε τη συνταγή.

Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 10 Μάιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΜΜΜ!!τέλεια υλικά!!!δενδρολίβανο και ξύδι!!να υποθέσω πως μπορούμε να φτιάξουμε τη συνταγή και με άλλα ψάρια??
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 10 Μάιος 2011
Nαι, θα μπορούσε να γίνει και με άλλα μέτρια ψάρια.
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 10 Μάιος 2011
Ευχαριστώ Ηλιάννα!!θα τα φτιάξω,έχουν πολύ ωραία σάλτσα !!!!!!
Σχόλιο από Bianka , Δευτέρα, 29 Δεκέμβριος 2014 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολυ νόστιμο φαγητο !! Μας άρεσε όλους
Μεταφορά στην κορυφή