Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

587-florentines1.jpg
Φλωρεντινέρ (Florentiner)



Mπακαλιάρος με πουρέ

recipe image
Προστέθηκε απόHlianna, Δευτέρα, 22 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 7 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένας διαφορετικός τρόπος να φτιάξουμε τον μπακαλιάρο και να τον ευχαριστηθούμε.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες

800 γρ. ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο φιλέτο

1 λίτρο νερό
1 / 2 λεμόνι
1 / 4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
Μερικούς κόκκους πιπέρι
2 φύλλα δάφνης

3 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι για τη μπεσαμέλ
1 1 / 2 κούπα γάλα
1 1 / 2 κούπας ζωμό από το μπακαλιάρο

2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα σε ροδέλες
2 καρότα σε φετάκια
1 / 2 κούπα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ή ξερό κρεμμύδι τριμμένο


1 κιλό πατάτες βρασμένες και αλεσμένες σε πουρέ 
1 κούπα παρμεζάνα για τον πουρέ ή αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Οδηγίες



  1. Βράζουμε τον  μπακαλιάρο με το λεμόνι, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και τη δάφνη για 15΄.
  2. Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο  και κρατάμε 2-2,5 κούπες από το ζωμό του ψαριού που βράσαμε.
    Σ’ ένα τηγάνι λιώνουμε 2 κουταλιές βουτύρου και σοτάρουμε σ’ αυτό το πράσο, το καρότο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο για 10΄, ώσπου να μαλακώσει το πράσο και το καρότο. Ενδιάμεσα ρίχνουμε και  ζωμό ψαριού για να μαλακώσουμε τα λαχανικά.
    Για τη μπεσαμέλ.
  3. Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο για τη και σοτάρουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το γάλα , το ζωμό από το ψάρι και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, ώσπου να σχηματιστεί η μπεσαμέλ.
  4. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ή την παρμεζάνα.
    Κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια μπουκιάς και το ανακατεύουμε με το μισό μίγμα λαχανικών και  όλη την μπεσαμέλ.
  5. Στρώνουμε σε βαθύ πυρέξ το μείγμα του ψαριού με τη μπεσαμέλ και από πάνω ρίχνουμε τον πουρέ ανακατεμένο με το υπόλοιπο μισό μίγμα πράσου, αφού πρώτα το αλέσουμε καλά. Πασπαλίζουμε με πάπρικα ή και λίγο τυρί τριμμένο.
  6. Ψήνουμε στους 200°C, 30΄ περίπου μέχρι να ροδίσει.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Μια συνταγή πορτογαλική, δοσμένη από την Αλεξία, με πολύ καλό αποτέλεσμα.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ μερακλίδικη συνταγή!! Διαφορετική, Ενδιαφέρουσα και σίγουρα Πεντανόστιμη συνταγή για μπακαλιαρο!!!
Σχόλιο από marianta , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ξεχωριστή και πολύ ιδιαίτερη αυτή η συνταγή Ηλιάννα! Μπράβο!
Σχόλιο από hrisag , Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπραβο σου που υλοποιησες και μας παρουσιασες αυτη την διαφορετικη συνταγη,πρεπει να ειναι πολυ νοστιμο πιατο!
Μεταφορά στην κορυφή