Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μουστοκούλουρα τραγανά

recipe image
Προστέθηκε απόmariakokkali, Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Απλή κι εύκολη η συνταγή της φίλης μου της Ειρήνης για τραγανά και μοσχομυριστά μουστοκούλουρα.

Συστατικά
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι μούστο
  • 1 ποτήρι περίπου νερό (όχι γεμάτο)
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο
  • 1 κ. γλ. baking powder
  • 1 κουτ. γλ. κοφτό σόδα
  • 3 βανίλιες
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κιλό
Οδηγίες
  1. Χτυπώ τα 6 πρώτα υλικά καλά να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Βάζω τόσο αλεύρι ώστε να μην κολλάει στα χέρια (ίσως να μην το πάρει όλο το κιλό). Αφήνω τη ζύμη λίγη ώρα να σταθεί.
  4. Αλείφω τα χέρια μου με λάδι για να τα πλάσω. Ψήνω στους 180 για 30΄.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Δευτέρα, 19 Δεκέμβριος 2011
Πολύ εύκολα φαίνονται! Αν αφήσουμε λιγότερο χρόνο στο ψήσιμο, θα γίνουν μαλακά;
Σχόλιο από mariakokkali , Τρίτη, 20 Δεκέμβριος 2011
ναι, αν τα ψήσετε λιγότερο γίνονται πιο μαλακά.Όσο πιο πολύ ψηθούν τόσο πιο τραγανά είναι.
Σχόλιο από Margo , Πέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ωραιότατα!!
Σχόλιο από xara antonis antonis , Τετάρτη, 28 Δεκέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολυ ωραια!!! αντι για μουστο μπορουμε να βαλουμε πετιμεζι?
Σχόλιο από mariakokkali , Κυριακή, 07 Οκτώβριος 2012
ναι εγώ με πετιμέζι τα φτιάχνω. Ευχαριστώ για τα σκουφάκια, εύχομαι να τα απολαύσετε όσο κι εμείς!!!!!
Μεταφορά στην κορυφή