Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Κάνναβη σε τροφές
Athina P 4.1.2019 18:03
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Μουσακάς με μελιτζάνες

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Σάββατο, 15 Ιούνιος 2013
none
Περιγραφή

Αυτός ο μουσακάς καθιερώθηκε για τραπέζια και μπουφέ μετά από πολλές δοκιμές με διάφορες συνταγές. Είναι λίγο μπελαλίδικος αλλά πιστέψτε ,αξίζει τον κόπο . Οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
το μεγάλο ταψί του φούρνου.
  •    3 κιλά μελιτζάνες τσακώνικες χωρίς σπόρια.
  •    300 γραμμάρια γραβιέρα σε φέτες πολύ λεπτές.
  •    Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα της μελιτζάνας.

 Για το μείγμα του κιμά.

  •    1 &1/4 κιλού κιμά.
  •    2 μεγάλα κρεμμύδια.
  •    2 σκελίδες σκόρδο.
  •    1/2 ποτηράκι άσπρο κρασί.
  •    1/2 κούπας λάδι.
  •    1 κουταλιά βούτυρο φυτίνη.
  •    1 κούπα ντοματάκια ψιλοκομμένα.
  •    1 κουταλιά πελτέ ντομάτας.
  •    Πιπέρι,   Αλάτι.   Μαϊντανό.

  Για το χυλό του τηγανίσματος.

  •    500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  •    1 κουτάκι μπύρα.
  •    Νερό .
  •    Αλάτι.

Για την μέτρια αφράτη μπεσαμέλ.

  •    8 κουταλιές γεμάτες βούτυρο.
  •    10 κουταλιές γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
  •    3 κρόκους αυγών.
  •    100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο.
  •    1&1/2 κιλό γάλα.(Ίσως πάρει λίγο παραπάνω)
  •    Αλάτι.   Άσπρο πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε , καθαρίζουμε αρκετή από τη φλούδα και κόβουμε σε μέτριες φέτες τις μελιτζάνες.   Τις βάζουμε σε μπολ με μπόλικο νερό και αλάτι για 2 ώρες να ξεπικρίσουν.
  2. Στίβουμε ελαφρά τις μελιτζάνες, τις βουτάμε μια -μια φέτα στο χυλό που φτιάξαμε και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι , να ροδίσουν. Τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  3. Σοτάρουμε στο λάδι και το βούτυρο τον κιμά, με το κρεμμύδι, το σκόρδο , αλάτι, και πιπέρι.   Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμισθεί προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ τον μαϊντανό.   Βράζουμε τον κιμά σε σιγανή φωτιά , χωρίς καθόλου νερό, και φροντίζουμε να μείνει χωρίς ζουμιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο.
  4. Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.   Στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες, βάζουμε εδώ κι εκεί τις φέτες γραβιέρας και συνεχίζουμε με στρώσεις από μελιτζάνες και φέτες τυριού. Στρώνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε με στρώσεις μελιτζάνας και γραβιέρας ενδιάμεσα. Καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ , πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 50 λεπτά με μια ώρα σε μέτριο φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι προτιμότερο αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλό στο τηγάνισμα της μελιτζάνας να τηγανίσουμε από το βράδυ . Έτσι θα στραγγίζουν καλύτερα.

Στον μουσακά αυτό δεν μπαίνουν πατάτες.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή