Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Yankees' DJ LeMahieu Scratched From Starting Lineu
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:44
Fernando Tatis Jr. Can take Trevor Bauer Deep, Tau
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Newbie Mekhi Becton Is made up of Presently Stated
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:43
Barcelona's Griezmann Fixed in the direction of be
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:42
Vrabel 'Absolutely Enthusiastic' toward Insert Jon
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Jaguars Fixed In the direction of Generate toward
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Ja'Marr Chase Functions With Previous All-Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:40
Peyton Manning Clears the Air upon How he Qualifie
tyydtgfHdrygtdft 8.10.2021 6:37
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Plasmolifting Σωλήνες PRP
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:09
With Fournette Back again, How Massive of a Will
Rickey 16.8.2021 6:35
What Are The Saints Strongest Employment Likely In
Rickey 16.8.2021 6:35
Vrabel Ranks Amongst Belichick's Most straightforw
Rickey 16.8.2021 6:34
Kansas Metropolis Chiefs Exchange for Baltimore
Rickey 16.8.2021 6:33
2022 WR Kevin Thomas Announces Greatest 5
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Keep an eye on with Bengals O
Rickey 16.8.2021 6:32
3 Storylines towards Observe with Bengals OTAs Loo
Rickey 16.8.2021 6:31
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

435-435-435.jpg
Τούρτα με αμύγδαλα



Μουσακάς light

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 26 Απρίλιος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Μουσακάς διαφορετικός με πουρέ μελιτζάνας και ελαφριά κρέμα

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
4-6 άτομα
  •    4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  •    2 κ.σ ελαιόλαδο
  •    χυμός από μισό λεμόνι.

   Για τον κιμά:

  •    400 -500γρ. κιμά από μπούτι αρνίσio ή μοσχαρίσιο
  •    1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  •    1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  •    1/3 φλ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  •    1/3 φλ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαιντανό
  •    400 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα με το χυμό τους
  •    3 κ.σ ελαιόλαδο
  •    1 ξυλάκι κανέλας
  •    αλάτι, πιπέρι.

   Για την κρέμα:

  •    300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  •    100 γρ. φέτα
  •    ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη
  •    1 αυγό
  •    μοσχοκάρυδo,πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Για τον πουρέ μελιτζάνας:   Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Με ένα πιρούνι τις τρυπάμε σε διάφορα σημεία και τις ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.   Τις βγάζουμε από το φούρνο, τις ανοίγουμε και με ένα κουτάλι παίρνουμε την πούλπα-ψύχα της μελιτζάνας που τη μεταφέρουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.   Τα πολτοποιούμε και βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο μέτριο πυρέξ κάνοντας μια ομοιόμορφη στρώση.
  2. Για τον κιμά:   Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα μικρή ζεσταίνουμε 2κ.σ νερό και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι . Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τον κιμά και το καβουρντίζουμε μέχρι να στεγνώσει.   Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια με το χυμό τους. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξύλο κανέλας.
  3. Αφήνουμε να βράσει ο κιμάς σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αρωματικά φυτά και το ελαιόλαδο. Πάνω στον πουρέ μελιτζάνας απλώνουμε τον κιμά.
  4. Ετοιμάζουμε την κρέμα:   Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το αυγό, ελαφρά χτυπημένο , το γιαούρτι και τη γραβιέρα. Ανακατεύουμε καλά και καρυκεύουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  5. Πάνω από τον κιμά απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα γιαουρτιού. Βάζουμε το μουσακά στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί κρούστα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Από την Ντίνα Νικολάου!

Σχόλια
Σχόλιο από eleni_p , Κυριακή, 29 Απρίλιος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μ'αρέσει και αυτή η εκδοχή πολύ θα την δοκιμάσω στάνταρ!!
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2012
Εκτός από την liht εκδοχή του, αυτός ο μουσακάς πρέπει να είναι και πολύ νόστιμος!!Μπράβο Βασιλική!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2012
Σας ευχαριστώ Ελένη και Τζένη!!γίνεται πολύ νόστιμος ο μουσακάς και αυτοί που δεν τρώνε τις μελιτζάνες θα τις φάνε έτσι και ούτε θα το καταλάβουν!!
Μεταφορά στην κορυφή