Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μους σοκολάτα με αχλάδια

recipe image
Προστέθηκε απόgeorgia2783, Πέμπτη, 16 Απρίλιος 2015
none
Περιγραφή

Υπέροχη Muß o schokola!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 5 αυγα
  • 5 κουταλιες ζεστο νερο
  • 250 γρ ζαχαρη
  • 1 φακελακι βανιλια
  • 1 φακελακι μπεικιν
  • 250 γρ αλευρι
  • 4 με 5 κουταλιες κακαο

Για τη μους

  • 300 γρ κουβερτουρα
  • 4 αυγά
  • 1 σοκολατα γαλακτος
  • 1 σοκολατα πικρή
  • 1 ποτηράκι Ρουμι
  • 1 κουτι αχλάδι κομποστα
  • 750 γρ. κρεμα γαλακτος (εγω εβαλα 800)
Οδηγίες
  1. Για το παντεσπάνι: Βαζουμε με τη σειρα ολα τα υλικα στην μηχανη κουζινας και τα χτυπαμε να αφρατεψουν καλα μεχρι το αλευρι. Στο αλεύρι βαζουμε το κακαο, το μπεικιν,και το βαζουμε στο μειγμα και ανακατεβουμε στο μίξερ .
  2. Το βαζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φορμα, που να ανοιγει στα πλαγια και το βαζουμε στον ζεστο φουρνο στους 195 βαθμούς για 30 μ3 40 λεπτα .Κανουμε μια δοκιμη αν ειναι ψημενο στα 30 λεπτα, αν οχι αφηστε το ακομα για 5 μ 10 λεπτα.
  3. Για τη μους: Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει ελαφρά, βαλτετην στο ψυγειο. Βάλτε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί να λιώσει.
  4. Βαλτε μια κατσαρολα με νερο να ζεσταίνεται και βαλτε επανω μια λεκανη μεταλλικια, προσθεστε τα αυγα με το Ρουμι και χτυπήστε τα με το συρμα κουζινας ,η με το μιξερ να αφρισουν ,να γινει αφρος (προσεξτε να μην βρασει, να ειναι μονο ζεστο θελουμε). Μετα το βαζουμε σε κρυο νερο,( όπως με το ζεστο )και ανακατεύουμε για να κρυώσει. Αφου κρυώσει, βαζουμε σιγα σιγα τη σοκολατα και συνεχιζω να ανακατεύω απο κατω επανω , μεχρι να μπει ολη η σοκολατα μεσα στο μειγμα αυγων.
  5. Τωρα ηρθε η ωρα της κρεμας γαλακτος ,όπως η σοκολατα ετσι θα κανουμε και με την κρεμα, ακομα πιο προσεκτικα, οχι δυνατο ανακατεμα, κουταλια με κουταλια, οχι μονο μιας, αλλιως δεν θα σας πετυχει.
  6. Εχουμε κοψει το πανεσπανι στα 3. Τωρα το βαζουμε σε μια πιατελα με ενα τσερκι, παιρνουμε χυμο απο τα αχλαδια βαζουμε λιγο Ρουμι και ραντιζουμε το πανεσπανι, βαζουμε σοκολάτα Μους επανω περιπου ενα δαχτυλο και βαζουμε και το επομενο παντεσπάνι, ραντιζουμε, βαζουμε σοκολατα, βαζουμε τα αχλαδια αν ειναι μεγαλα τα κοβουμε φετες, και τα βαζουμε ομοιομορφα, γυρω γυρω, περναμε ακομα λιγο σοκολατα απο επανω να σκεπαστουν. Τωρα το 3 και τελευταίο, βαζουμε σοκολατα Μους καλα ομοιομορφα και το βαζουμε στο ψυγειο για 3 με 4 ωρες να παγωσει.
  7. Αυτη την ωρα μπορειτε να κανετε τις 20 φραουλες με σοκολατα, για να κρυωσει η σοκολατα στην φραουλα η οτι αλλο φρουτο σας γουσταρει.
  8. Τωρα περασαν οι ωρες της ξεκουρασης. Βγαλτε την τουρτα απο το ψυγειο και βγαλτε το τσερκι και περαστε γυρω γυρω τη σοκολατα Μους και τοποθετηστε τι ς φραουλες μοιραζοντας στα 4 την τουρτα και μετα 3, 3…. αν περισσεψει σοκολατα καντε με το κορνε τουφες του γουστου σας και βαλτε και στην μεση στολισμο, κοιτάξτε και τις φωτογραφιες θα σας βοηθήσει και αυτό, δεν ειναι καθολου δύσκολη.

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή