Μους πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών.
- 1 κρόκο αυγού.
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού.
- 100 γραμμάρια ζάχαρη.
- Λίγο λικέρ πορτοκάλι η μανταρίνι (10 γραμμάρια)
- Σαντιγύ (προαιρετικά)
- 2 φύλλα ζελατίνας.
- Βράζουμε τον χυμό σε μικρό κατσαρολάκι.
- Χτυπάμε τον κρόκο με την ζάχαρη.
- Κατεβάζουμε απο την φωτιά τον χυμό και προσθέτουμε στον χλιαρό χυμό τον κρόκο και την ζελατίνα που την είχαμε μουσκέψει και στραγγίσει. Ανακατεύουμε γρήγορα -γρήγορα και το βάζουμε σε 3 μπολ.
- Το βάζουμε τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο. Ανακατεύουμε το ξύσμα με λίγη ζάχαρη και γαρνίρουμε την μούς! Αν θέλουμε γαρνίρουμε και με σαντιγύ.
Η συνταγή είναι από το Cooking et art
Δροσερό ζελέ με άρωμα Πορτοκάλι