Μους νέσκαφε
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα βλάχας(400 γραμμάρια)
- 2 κουταλιές σούπας νέσκαφε.
- 1/4 λίτρο κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ.
- 5 αυγά.
- 4 κουταλιές ζάχαρη.
- 2 κουταλιές άχνη.
- 4 φύλλα ζελατίνας.
- Σπόρους καφέ.
Οδηγίες
- Χτυπάμε το ζαχαρούχο βλάχας με το μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε το νέσκαφε διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό.
- Χτυπάμε τους κρόκους με τις 4 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και μετά προσθέτουμε την άχνη.
- Βάζουμε την ζελατίνα να μουσκεύει σε κρύο νερό. Την στραγγίζουμε και την ρίχνουμε σε μισό φλιτζάνι καυτό νερό να λυώσει εντελώς.
- Μέσα στο χτυπημένο ζαχαρούχο ανακατεύουμε τους κρόκους το νέσκαφε και την λυωμένη ζελατίνα, αφού κρυώσει. Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα και την σαντιγύ ,από την οποία κρατάμε λίγη για γαρνίρισμα. Ανακατεύουμε το μείγμα ανάλαφρα απο κάτω προς τα πάνω.Σερβίρουμε σε ποτήρι με πόδι.
- Αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο 3 ώρες. Γαρνίρουμε με σαντιγύ και σπόρους καφέ και μπισκοτάκια σοκολάτας!
Σχόλια
σίγουρα ωραία γεύση θα έχει,μπράβο για τα ωραία γλυκάκια!!