Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 19.9.2017 12:18
Έρευνα για την ελληνική κουζίνα - 5 κουτιά δώρο
myGREEKbox 5.9.2017 8:17
Φτιαξε μια υπεροχη σπιτικη βυσσιναδα
howto 16.7.2017 16:45
Φτιάξε πετιμέζι σύκου
howto 11.7.2017 10:21
Φτιαξε ευκολα βανίλια υποβρύχιο
howto 11.7.2017 9:53
Φτιάξε εύκολα το υπέροχο λικέρ καρύδι
howto 11.7.2017 9:50
Φτιάξε την καλύτερη σπιτική κέτσαπ
howto 11.7.2017 9:46
Απ:Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Hlianna 22.4.2017 19:06
Συμβουλές για τοπικά φαγητά
Αποστολία 22.4.2017 16:13
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
Bianka 17.10.2016 18:25
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
belladona 9.9.2016 12:12
Απ:Πώς χρησιμοποιούμε την πήλινη γάστρα μας
netcafe2 4.6.2016 7:43
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 13.6.2015 17:24
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 15.4.2015 12:27
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 15.4.2015 12:25
ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΚΟΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
howto 22.3.2015 17:08
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 26.2.2015 14:57
Απ:Ανέκδοτα
XrhstosLiv 20.2.2015 17:56
Απ:TΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
XrhstosLiv 20.2.2015 17:55
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μοσχαρίσιο νουά στην κατσαρόλα

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Πέμπτη, 24 Νοέμβριος 2016
none
Περιγραφή

Ένα γευστικότατο φαγητό που σίγουρα θα αρέσει σε όλους.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 1 μοσχαρίσιο νουά ολόκληρο 2 κιλά τυλιγμένο σε δίχτυ,
  • 4 σκελίδες σκόρδο ,
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ολόκληρα,
  • 5-6 μεγάλα καρότα ολόκληρα ,
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασίή κονιάκ,
  • βούτυρο ή λάδι (εγώ έβαλα λάδι),
  • Χυμό 2 λεμονιών,
  • αλάτι, πιπέρι,
  • 1 1/2 ποτήρι νερό,
  • κλαράκια σέλινο ολόκληρα.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε κρεμμύδια,σκόρδα και τα καρότα τα αφήνουμε ολόκληρα.
  2. Κάνουμε τρυπούλες με μαχαίρι στο νουά και βάζουμε τις 2 σκελίδες σκόρδου σε φετούλες.
  3. Ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο ή το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το νουά γυρίζοντας το από όλες τις μεριές να πάρει χρώμα.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα σκόρδα,το σέλινο και τα καρότα να σοταριστούν λίγο σε μέτρια φωτιά.
  5. Σβήνουμε με το κρασί,όταν εξατμισθεί ρίχνουμε το ζεστό νερό να φθάνει μέχρι τη μέση του νουά,αλατοπιπερώνουμε καλά.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και σιγοψήνουμε 1 ½ - 2 ώρες περίπου,εγώ το έψησα στη χύτρα 1 ώρα.
  7. Στο τέλος ρίχνουμε καιτο λεμόνι,αφήνουμε την κατσαρόλα ξεσπέπαστη για 15' να πήξει η σάλτσα.
  8. Αφαιρούμε κρεμμύδια,σκόρδα , καρότα .Ρίχνουμε τα μισά στο μούλτι και τα πολτοποιούμε μαζί με ζουμάκι από το φαγητό μας .προσθέτουμε στα λιωμένα λαχανικά 1 κ.σ. κορνφλάουερ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα αφήνοντας να πάρουν 2-3 βράσεις και να πήξει η σάλτσα.
  9. Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε φέτες,{αφού κρυώσει καλά το κόβουμε διαφορετικά θα διαλυθεί} και το περιχύνουμε με τη σάλτσα του και πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ,με ρύζι ή σκέτο σε πιατέλα με τα καροτάκια του.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να προσθέσουμε μανιτάρια και πιπεριές σε φαρδιές λωρίδες.
Αφήστε να κρυώσει καλά το κρέας και να το κόψετε !!

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή